Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Έλεγχοι στις περιουσίες των εμπλεκομένων στο κύκλωμα τοκογλυφίας της Θάσου

Το πόρισμα της ΕΔΕ, που διενεργεί τράπεζα στο υποκατάστημά της στη Θάσο, αναμένεται να «φωτίσει» την υπόθεση του κυκλώματος τοκογλυφίας, το οποίο φέρεται να λειτουργούσε τους τελευταίους μήνες στο νησί. Ήδη, το στέλεχος της τράπεζας, που εμπλέκεται, έχει προσωρινά αποσπασθεί στην Καβάλα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Στο μεταξύ, το ΣΔΟΕ το οποίο ερευνά την υπόθεση μετά από έγγραφη καταγγελία, έχει παγώσει τους λογαριασμούς των τριών επιχειρηματιών, που επίσης φέρεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα. Οι έλεγχοι πλέον εστιάζονται στα συμβόλαια των επιχειρηματιών που έγιναν τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κύκλωμα εκμεταλλευόταν επιχειρηματίες του νησιού, που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική θέση, λειτουργώντας με δύο τρόπους. Είτε μέσω της Τράπεζας έβγαζαν δάνειο, το οποίο η οικονομική επιφάνεια του δανειολήπτη δεν δικαιολογούσε, είτε απευθυνόταν στους ιδιώτες για δάνειο. Από τα δάνεια της Τράπεζας μεγάλο ποσοστό παρακρατούταν από τον υπάλληλο που τα χορηγούσε, ενώ τα δάνεια των ιδιωτών παρέχονταν με ληστρικά επιτόκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...