Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Συνάντηση με Παπακωνσταντίνου ζητούν οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια


Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου επιδιώκουν οι εκπρόσωποι της Κavala Oil και των τοπικών φορέων προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πρόθεση επένδυσης της Ενεργειακής Αιγαίου στον τομέα αποθήκευσης φυσικού αερίου στο εξαντλημένο κοίτασμα του Πρίνου. Οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια της Καβάλας, χθες σε έκτακτη γενική συνέλευση, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να προβούν σε κάθε είδους κινητοποίηση προκειμένου να διασφαλίσουν την εργασία τους και εξουσιοδότησαν εν λευκώ τη διοίκηση της Kavala Oil ώστε να λάβει σχετικές αποφάσεις, αν ο νέος νόμος για την ενέργεια αφαιρέσει από την εταιρία τη δυνατότητα επέκτασης της άδειας παραγωγής σε άδεια αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Το νομοσχέδιο από χθες συζητείται στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στο τέλος του μήνα. «Με τον προγραμματισμό και την ετοιμότητα που έχουμε θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε άμεσα στην επένδυση, η οποία χρειάζεται 3 χρόνια για να υλοποιηθεί, εξασφαλίζοντας για την τριετία αυτή τουλάχιστον 400 θέσεις εργασίας» ανέφερε ο πρόεδρος της Kavala Oil Βαγγέλης Παππάς, ενώ έθεσε θέμα αξιοπιστίας της χώρας απέναντι σε έναν επενδυτή, που έχει έως σήμερα επενδύσει 120 εκατομμύρια δολάρια, και καλείται να τροποποιήσει το σχεδιασμό του λόγω αλλαγής του νόμου του 2005.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...