Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Σε αργία έθεσε τον Νομάρχη η Θ.Κόκλα που απαντά με καταγγελία βόμβα

ΠρωτοσέλιδοΑρκετά συγκεχυμένο παρέμενε ακόμη και χθες βράδυ το θέμα της παρέμβασης της Περιφέρειας ΑΜΘ σε υπόθεση του Θόδωρου Καλλιοντζή που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη. Είναι βέβαιο όμως ότι το μεσημέρι χθες στο φαξ της Νομαρχίας Καβάλας έφθασε απόφαση της Θεοδώρας Κόκλα με την οποία ο Νομάρχης τίθεται σε αργία. Η απόφαση αυτή αφορά δικαστικές διαδικασίες και αποφάσεις του παρελθόντος, προκαλεί εντύπωση το ότι υπογράφηκε μία μόνο ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Καλλιοντζή για τον Δήμο Καβάλας. Επίσημα υπάρχει μια οργισμένη αντίδραση του Νομάρχη που καλεί σήμερα σε συνέντευξη τύπου προκειμένου να απαντήσει και να παρουσιάσει (όπως ο ίδιος αναφέρει) «καταγγελία βόμβα». Ο κ. Καλλιοντζής συνδέει την απόφαση της κ. Κόκλα, που τον θέτει σε αργία, με την υποψηφιότητα του στον Δήμο Καβάλας και παλαιότερες (13 Ιουλίου) δηλώσεις του Κωστή Σιμιτσή. Δηλαδή το προεκλογικό τοπίο παίρνει φωτιά την ώρα που άπαντες οι υποψήφιοι δεσμεύονταν για το αντίθετο.
Η απόφαση της Θεοδώρας Κόκλα είναι όπως φαίνεται η πρώτη «βόμβα» αυτής της νέας ιστορίας. Περιγράφεται ως μια διαπιστωτική πράξη που θέτει τον Νομάρχη σε αργία (χωρίς τούτο να επηρεάζει την υποψηφιότητα του). Η κ. Κόκλα δεν έκανε την παραμικρή επίσημη ανακοίνωση. Έτσι επί της ουσίας τα γεγονότα είναι μπερδεμένα. Δυστυχώς χθες ούτε η Νομαρχία επεδίωξε να «φωτίσει» την ουσία της υπόθεσης. Ίσως γιατί αυτό θα γίνει σήμερα στην συνέντευξη τύπου. Πληροφορίες όμως της εφημερίδας μας αναφέρουν ότι η υπόθεση επί της οποίας παρεμβαίνει η Περιφέρεια είναι γνωστή. Αφορά οικονομική διαφορά της Ν.Α. Καβάλας με συνεργάτη του Νομάρχη. Θέμα περισσότερο τυπικό παρά ουσιαστικό. Παρόλα αυτά η Ν.Α. Καβάλας έχασε την υπόθεση στο αστικό δικαστήριο. Ταυτόχρονα σχηματίζεται δικογραφία και για το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Κάπου εκεί ανακύπτει παραπεμπτικό βούλευμα, το επίμαχο σχετικά με την χθεσινή απόφαση της κ. Κόκλα. Ρόλο πιθανόν να έπαιξε και σειρά καταγγελιών που έκανε και συνεχίζει να κάνει ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Σμυρλόγλου. Οι καταγγελίες του κ. Σμυρλόγλου αφορούν και το συγκεκριμένο θέμα.
Φαίνεται λοιπόν ότι η κ. Κόκλα γυρίζει πίσω ένα τουλάχιστον έτος, στην αρχική διαδικασία έκδοσης βουλεύματος. Θεωρεί ότι με την έκδοση του βουλεύματος ο Νομάρχης έπρεπε να τεθεί σε αργία, κατηγορεί τον προκάτοχο της ότι δεν το έκανε και το κάνει αυτή τώρα. Περισσότερες λεπτομέρειες που θα επιβεβαιώσουν την πιο πάνω περιγραφή της κατάστασης θα γίνουν γνωστές σήμερα (σίγουρα από τον Νομάρχη). Βασικό επιχείρημα της κ. Κόκλα (που κι αυτό έγινε ανεπίσημα γνωστό) είναι ότι ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε αυτή την απόφαση διότι κάτι τέτοιο προβλέπει η νομοθεσία.
Απορίας άξιο είναι βέβαια το ότι όλα αυτά γίνονται σε μια χρονική στιγμή που ο κ. Καλλιοντζής ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία. Αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο επικεντρώνει την αντίδραση του ο Νομάρχης. Ο ίδιος -ανεπίσημα πάντα- κατηγορεί την Περιφερειάρχη ότι χθες έστειλε την ίδια απόφαση και στο φαξ του Δημαρχείου, προς ενημέρωση του αντιπάλου του.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...