Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Πτώση βάσεων στα ΤΕΙ

Πτώση των βάσεων που αγγίζει το σύνολο των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς μάλιστα να εξαιρούνται οι περιζήτητες - υψηλόβαθμες σχολές, φέρνουν τα αποτελέσματα των βάσεων εισαγωγής για φέτος.

Η μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στα ΤΕΙ λόγω της κατάργησης της βάσης του 10 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των φετινών αποτελεσμάτων, όπως επίσης η μεταστροφή των υποψηφίων από την προτίμηση των Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Σε άνοδο βρίσκονται τα τμήματα και οι σχολές που έχουν σχέση με τους τομείς περί την Οικονομία, ενώ σταθερές εμφανίζονται οι Νομικές Σχολές και με μικρές αυξομειώσεις οι Ιατρικές.

Γενικότερα, εκτιμάται από τους εκπαιδευτικούς ότι οι υποψήφιοι προτίμησαν σε μεγάλο ποσοστό τμήματα και σχολές, που βρίσκονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Yπενθυμίζεται ότι την τελευταία τετραετία είχαν μείνει κενές λόγω του βαθμολογικού πλαφόν 71.137 θέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων, σε περιφερειακά TEI.

«Και φέτος υπήρξε εξαιρετικά υψηλός ανταγωνισμός αριστείας στις σχολές μεγάλης ζήτησης και σε ΑΕΙ και σε ΤΕΙ», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Είπε ακόμη ότι παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι (λόγω της αποχής των βαθμολογητών) τα αποτελέσματα δόθηκαν έγκαιρα στη δημοσιότητα, «την ίδια μέρα που δόθηκαν και πέρυσι».

Οσον αφορά τις θεσμικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην ανώτατη εκπαίδευση, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι «θα λάβει υπόψη και τη φετινή διαμόρφωση των τμημάτων ώστε να προχωρήσουν οι αλλαγές».

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

Οριστικό τέλος δίνεται σήμερα στην αγωνία 93.000 περίπου υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς από νωρίς το πρωί σήμερα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τα αποτελέσματα, μέσω του ιστότοπου του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον κωδικό τους αριθμό, με τον οποίο συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Δηλαδή, πληκτρολογώντας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς - αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών στοιχείων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...