Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων γίνεται... νόμισμα

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων γίνεται... νόμισμα
Προς το τέλος του 2017 θα κοπούν 750.000 αναμνηστικά 2ευρα τα οποία θα απεικονίζουν στη μια τους όψη την επιβλητική Βασιλική Β΄, το πιο διάσημο μνημείο του νότιου τμήματος του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.
Εντός του 2017 και ειδικότερα τους τελευταίους μήνες του έτους η Ελλάδα θα εκδώσει 2 αναμνηστικά νομίσματα των 2 ευρώ σε συνολικές ποσότητες των 750.000 τεμαχίων το καθένα. 

Το πρώτο θα είναι αφιερωμένο στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων Καβάλας που είναι, πλέον, ενταγμένος στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, από την 40ή Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 2016.

Το νόμισμα θα απεικονίζει στη μια του όψη το πιο διάσημο μνημείο του νότιου τμήματος του αρχαιολογικού χώρου τω Φιλίππων, την επιβλητική Βασιλική Β΄, στην οποία για να φτάσει κάποιος θα περπατήσει για λίγο σε έναν δρόμο που θεωρείται τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού και θα βρεθεί στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Παυλίδη.

Το δεύτερο νόμισμα θα είναι αφιερωμένο στον Έλληνα συγγραφέα, πεζογράφο, λογοτέχνη, μυθιστοριογράφο, δημοσιογράφο, πολιτικό, μουσικό, θεατρικό συγγραφέα, ποιητή και φιλόσοφο Νίκο Καζαντζάκη.

Δείτε παρακάτω πως θα είναι το νόμισμα των 2 ευρώ με αποτυπωμένο τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

.Πηγή: videotex.gr 


Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Επιτέλους, «άνοιξε» ο δρόμος του Παληού!

Το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουλίου 2017 τα συνεργεία του δήμου Καβάλας απομάκρυναν την ειδική σήμανση από τον κεντρικό δρόμο του Παληού, λίγο πριν από το σημείο «Γλάστρες», και «έδωσαν» και τα δύο ρεύματα στην κυκλοφορία, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος μιας περιόδου ταλαιπωρίας για κατοίκους και διερχόμενους που κράτησε δυόμιση και πλέον μήνες!
Ήταν λίγο μετά το Πάσχα, στις 20 Απριλίου 2017, όταν κατέρρευσε το τοιχίο αντιστήριξης του κεντρικού δρόμου (οδός Μελίνας Μερκούρη) λόγω εργασιών που εκτελούσε ιδιώτης εργολάβος στις «Γλάστρες». Ο δρόμος «έκλεισε» στο ρεύμα προς Ηρακλίτσα, με τους οδηγούς να κατευθύνονται δυτικά μέσω της παράκαμψης της οδού Σεφέρη.
http://www.kavalapost.gr

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Πλάι στο κύμα 2017- Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ

αρχειο-ληψης
Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού festival »Πλάι στο Κύμα 2017′“ του Δήμου Νέστου στην Κεραμωτή :

Παρασκευή 28 Ιουλίου:Ελένη Βιτάλη-Νίκος Ζιώγαλας-Λάκης με τα ψηλά Ρεβέρ-Γιάννης Μηλιώκας
Σάββατο 29 Ιουλίου:Γιάννης Ζουγανέλης-Χρήστος Δάντης
Κυριακή 30 Ιουλίου: Ματούλα Ζαμάνη-Εισβολέας-Λεωνίδας Μπαλάφας-Γιώργος Νικηφόρου -Ζερβάκης

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

Το εντυπωσιακό Air Show στην Καβάλα έρχεται σε λίγες ημέρες

Η Οργανωτική Επιτροπή με επικεφαλείς τον Δήμο και τη Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και μέλη τον Οργανισμό Λιμένα, τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καβάλας, το Σωματείο Καφεζυθοπωλών καθώς και την AOPA Hellas,  τη διεθνή αεροναυτική διοργάνωση «6th Kavala AirSea Show 2017», στην παραλιακή ζώνη του λιμένα της πόλης .
Το πρόγραμμα της αεροπορικής επίδειξης:

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων γίνεται... νόμισμα

Προς το τέλος του 2017 θα κοπούν 750.000 αναμνηστικά 2ευρα τα οποία θα απεικονίζουν στη μια τους όψη την επιβλητική Βασιλική Β΄, το ...