Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων γίνεται... νόμισμα

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων γίνεται... νόμισμα
Προς το τέλος του 2017 θα κοπούν 750.000 αναμνηστικά 2ευρα τα οποία θα απεικονίζουν στη μια τους όψη την επιβλητική Βασιλική Β΄, το πιο διάσημο μνημείο του νότιου τμήματος του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.
Εντός του 2017 και ειδικότερα τους τελευταίους μήνες του έτους η Ελλάδα θα εκδώσει 2 αναμνηστικά νομίσματα των 2 ευρώ σε συνολικές ποσότητες των 750.000 τεμαχίων το καθένα. 

Το πρώτο θα είναι αφιερωμένο στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων Καβάλας που είναι, πλέον, ενταγμένος στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, από την 40ή Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 2016.

Το νόμισμα θα απεικονίζει στη μια του όψη το πιο διάσημο μνημείο του νότιου τμήματος του αρχαιολογικού χώρου τω Φιλίππων, την επιβλητική Βασιλική Β΄, στην οποία για να φτάσει κάποιος θα περπατήσει για λίγο σε έναν δρόμο που θεωρείται τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού και θα βρεθεί στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Παυλίδη.

Το δεύτερο νόμισμα θα είναι αφιερωμένο στον Έλληνα συγγραφέα, πεζογράφο, λογοτέχνη, μυθιστοριογράφο, δημοσιογράφο, πολιτικό, μουσικό, θεατρικό συγγραφέα, ποιητή και φιλόσοφο Νίκο Καζαντζάκη.

Δείτε παρακάτω πως θα είναι το νόμισμα των 2 ευρώ με αποτυπωμένο τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

.Πηγή: videotex.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...