Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
Ο νέος Μητροπολίτης κατάγεται από την Ελευθερούπολη Καβάλας. Γεννήθηκε το 1960. Σπούδασε Θεολογία στο Α.Π.Θ.
Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φ.Ν.-Θ. θα τελεστεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και πλειάδα Μητροπολιτών στον Ναό του Πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.Φωτογραφία του Μπάμπης Παναγιωτίδης.

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ σ' ευχαριστούμε !!!

Φωτιά καίει δασική έκταση στη Θάσο

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Θάσο | Newsit.gr
Φωτιά ξέσπασε στις 05:45 το πρωί της Δευτέρας στη Θάσο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που καίει δασική έκταση εκδηλώθηκε στην περιοχή Λιμενάρια και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 οχήματα με 22 πυροσβέστες και 18 άτομα πεζοπόρο. Στο νησί αναμένονται επίσης και δύο αεροσκάφη. 

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Τι βρήκαν οι Γερμανοί στην Καβάλα;

Στη χώρα που ακόμη παραμένει προσκολλημένη στον λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας, οι ξένοι ανακαλύπτουν και εκμεταλλεύονται αυτά στα οποία θα έπρεπε να είχαμε επικεντρώσει την παραγωγική μας διαδικασία εδώ και δεκαετίες.
Η  λέξη  *επένδυση* είναι   αρνητικά  φορτισμένη  τον τελευταίο  καιρό  και δαιμονοποιείται  πολύ εύκολα…  Πώς  θα σας φαινόταν,  μια επένδυση που  χρησιμοποιεί  γεωθερμία για  θέρμανση, που προσπαθεί ( με επιτυχία) το οικολογικό της αποτύπωμα να τείνει στο μηδέν…
Να σημειώσουμε ότι στην Eλλάδα έχουν καταγραφεί περί τα 30 γεωθερμικά πεδία με τα μισά από αυτά να βρίσκονται στη B. Eλλάδα και κυρίως στην περιοχή της Aνατολικής Mακεδονίας και Θράκης.
Η  SELECTA ONE,  μια από τις μεγαλύτερες  εταιρείες  παραγωγής  πολλαπλασιαστικού  υλικού φυτών  ανθοκομίας στον κόσμο, εγκαινίασε στις 27 Μαϊου την καινούρια  μονάδα που θα παράγει και  διακινεί τα προϊόντα της, στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Χρυσούπολη του νομού Καβάλας. Η εταιρεία εδρεύει στη Στουτγκάρδη και διαθέτει παραρτήματα και μονάδες σε Eυρώπη, Aμερική, Aφρική και Aσία. Η θυγατρική της, SELECTA HELLAS, προέρχεται από τη συνένωση της γερμανικής εταιρείας SELECTA ONE και των ελληνικών εταιρειών ΑΓΡΟΧΟΥΜ ΑΕ και ΑΓΡΟΦΛΟΡΑ ΑΕ.
Ουσιαστικά χρειάστηκαν 10 χρόνια για να δρομολογηθεί αυτή η επένδυση που ουσιαστικά ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δήμου Νέστου, που το 2007 μίσθωσε το γεωθερμικό πεδίο στο Eρατεινό και μάλιστα κατάφερε να εξασφαλίσει και χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ από το EΣΠA. Yποχρέωση του δήμου ήταν να αναζητήσει και να βρει τον χρήστη, τον διαχειριστή του πεδίου. Οι αρμόδιοι φυσικά απευθύνθηκαν πρώτα στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής και δεν υπήρξε ενδιαφέρον λόγω οικονομικών προβλημάτων κι έτσι προχώρησε με τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όσους ήθελαν να αξιοποιήσουν τη γεωθερμική ενέργεια.
Σε  μια μισθωμένη (μετά από διαγωνισμό του υπουργείου Aγροτικής Aνάπτυξης) έκταση 65 στρεμμάτων, δυο χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο της Καβαλας, θα παράγονται περίπου 1,5 εκατομμύρια καλλωπιστικά μικροφυτά την  εβδομάδα.
Η μονάδα, που η  καλυμμένη της έκταση  τώρα φτάνει στα 35 στρέμματα, και στην τελική της μορφή  θα είναι 60 στρέμματα, είναι η μεγαλύτερη του είδους της, στα Βαλκάνια.
Το σύνολο της, θα θερμαίνεται  από μια γεώτρηση  που εκμεταλλεύεται το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής. Τα νερά που χρησιμοποιούνται για την άρδευση, επαναχρησιμοποιούνται, με  σκοπό την τεράστια εξοικονόμηση νερού και την αποτροπή επιβάρυνσης με ρύπους του υδροφόρου ορίζοντα.
Το παραγόμενο προϊόν (ένριζα μοσχεύματα) έιναι εξαγώγιμο κατά 95-99% και μάλιστα στις χώρες Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία και γενικότερα σε όλο τον κόσμο εφαρμόζονται τεχνολογία και know how  που εφαρμόζονται  μόνον από 3-4 ακόμα εταιρίες ανά τον κόσμο. Οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν (επιστημονικό προσωπικό και εργατικό δυναμικό) ξεπερνούν ήδη τις 120  και θα ανέλθουν σε 150-160. Θα απασχολήσει 15-20 άτομα σε μόνιμο προσωπικό, και από 80 έως και 120 εποχιακούς εργαζομενους.
Η επένδυση έχει ύψος 7 εκατομμύρια ευρώ και θα φτάσει τα 10 στην τελική της μορφή.
H πρώτη ύλη για τα καλλωπιστικά φυτά θα έρχεται από αφρικανικές χώρες, όπως η Kένυα, η Aιθιοπία, η Oυγκάντα ως άριζα μοσχεύματα και δουλειά της μονάδας στην Kαβάλα είναι να τα πολλαπλασιάσει και να τα μετατρέπει σε ένριζα
ΠΗΓΗ http://parallaximag.gr/

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ΩΣ 31.07.2020

Α/Α
Σχολείο
Διευθυντής/ντρια
1
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 2ο
ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
2
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 4ο
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
3
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 5ο
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
4
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 7ο
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
5
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 9ο
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΙΔΙΚΟ 1ο 
ΚΕΛΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
7
Δ.Σ. ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
8
Δ.Σ. ΑΓΙΑΣΜΑΤΟΣ - ΠΗΓΩΝ
ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΑΓΑΘΗ
9
Δ.Σ. ΓΡΑΒΟΥΝΑΣ - ΓΕΡΟΝΤΑ - ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΣΗΜΙΔΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ
10
Δ.Σ. ΕΡΑΤΕΙΝΟΥ - ΠΕΤΡΟΠΗΓΗΣ - ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ
ΚΕΛΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11
Δ.Σ. ΘΑΣΟΥ 1ο
ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
12
Δ.Σ. ΘΑΣΟΥ 2ο
ΚΑΒΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
13
Δ.Σ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ - ΠΟΤΟΥ ΘΑΣΟΥ
ΛΑΜΠΙΡΗ ΑΡΓΥΡΗ
14
Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ ΘΑΣΟΥ
ΔΑΝΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
15
Δ.Σ. ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ
ΒΡΥΖΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
16
Δ.Σ. ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ΘΑΣΟΥ

17
Δ.Σ. ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ
ΣΜΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
18
Δ.Σ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΑΣΟΥ
ΠΑΜΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
19
Δ.Σ. ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΘΑΣΟΥ
ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
20
Δ.Σ. ΠΡΙΝΟΥ ΘΑΣΟΥ
ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ
21
Δ.Σ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 1ο
ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22
Δ.Σ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 2ο
ΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
23
Δ.Σ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 4ο
ΕΥΦΡΟΣΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
24
Δ.Σ. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 5ο
ΓΙΑΖΚΟΥΛΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
25
Δ.Σ. ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ
ΚΟΤΖΑΚΙΟΖΗ ΕΛΕΝΗ
26
Δ.Σ. ΑΜΙΣΙΑΝΩΝ
ΤΣΑΜΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
27
Δ.Σ. ΑΝΤΙΦΙΛΙΠΠΩΝ
ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΕΥΡΥΠΙΔΗΣ
28
Δ.Σ. ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
ΜΑΔΕΜΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
29
Δ.Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ 1ο
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
30
Δ.Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ 2ο
ΘΕΟΔΩΡΟΥΔΗ ΠΑΓΩΝΑ
31
Δ.Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ 3ο
ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
32
Δ.Σ. ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
ΛΕΟΥΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
33
Δ.Σ. ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
34
Δ.Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΜΗΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
35
Δ.Σ. ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ 1ο
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
36
Δ.Σ. ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ 2ο
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
37
Δ.Σ. ΟΦΡΥΝΙΟΥ
ΜΕΛΙΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
38
Δ.Σ. ΠΑΓΓΑΙΟΥ 1ο
ΔΟΜΒΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
39
Δ.Σ. ΠΑΓΓΑΙΟΥ 2ο
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
40
Δ.Σ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
41
Δ.Σ. ΠΟΔΟΧΩΡΙΟΥ
ΜΑΝΙΤΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
42
Δ.Σ. ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
43
Δ.Σ. ΖΥΓΟΥ
ΜΠΑΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
44
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 10ο
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
45
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 11ο
ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
46
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 12ο
ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
47
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 13ο
ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
48
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 14ο
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ
49
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 15ο
ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
50
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 16ο
ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ
51
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 17ο
ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
52
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 18ο
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
53
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 19ο
ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
54
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 21ο
ΓΚΡΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
55
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 22ο
ΖΥΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
56
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 24ο
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
57
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 25ο
ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
58
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ 8ο
ΜΗΤΡΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
59
Δ.Σ. ΚΡΗΝΙΔΩΝ 1ο
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
60
Δ.Σ. ΚΡΗΝΙΔΩΝ 2ο
ΤΣΙΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
61
Δ.Σ. ΠΑΛΗΟΥ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
62
Δ.Σ. ΦΙΛΙΠΠΩΝ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΔΑΜ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων γίνεται... νόμισμα

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων γίνεται... νόμισμα
Προς το τέλος του 2017 θα κοπούν 750.000 αναμνηστικά 2ευρα τα οποία θα απεικονίζουν στη μια τους όψη την επιβλητική Βασιλική Β΄, το πιο διάσημο μνημείο του νότιου τμήματος του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.
Εντός του 2017 και ειδικότερα τους τελευταίους μήνες του έτους η Ελλάδα θα εκδώσει 2 αναμνηστικά νομίσματα των 2 ευρώ σε συνολικές ποσότητες των 750.000 τεμαχίων το καθένα. 

Το πρώτο θα είναι αφιερωμένο στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων Καβάλας που είναι, πλέον, ενταγμένος στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, από την 40ή Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούλιο του 2016.

Το νόμισμα θα απεικονίζει στη μια του όψη το πιο διάσημο μνημείο του νότιου τμήματος του αρχαιολογικού χώρου τω Φιλίππων, την επιβλητική Βασιλική Β΄, στην οποία για να φτάσει κάποιος θα περπατήσει για λίγο σε έναν δρόμο που θεωρείται τμήμα της αρχαίας Εγνατίας Οδού και θα βρεθεί στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Υπουργείο Πολιτισμού, ωστόσο η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Παυλίδη.

Το δεύτερο νόμισμα θα είναι αφιερωμένο στον Έλληνα συγγραφέα, πεζογράφο, λογοτέχνη, μυθιστοριογράφο, δημοσιογράφο, πολιτικό, μουσικό, θεατρικό συγγραφέα, ποιητή και φιλόσοφο Νίκο Καζαντζάκη.

Δείτε παρακάτω πως θα είναι το νόμισμα των 2 ευρώ με αποτυπωμένο τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

.Πηγή: videotex.gr 


ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...