Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας με νέο δίκτυο

ασική προτεραιότητα της ΕΡΓΟΣΕ αποτελεί η σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, Βόλου, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Πάτρας και Θεσσαλονίκης όπως επίσης και ο εκσυχρονισμός του βασικού σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ειδομένη /Προμαχώνας (ΠΑΘΕ/Π). 

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοπρατηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ το έργο για την κατασκευή της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 31,8 χλμ, που θα συνδέει το νέο εμπορικό λιμένα της Καβάλας στη Νέα Καρβάλη με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη στην περιοχή Τοξοτών Ξάνθης.

Η παρουσίαση της μελέτης του έργου θα γίνει την Πέμπτη, στις 10 το πρωί στην Καβάλα από τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, Κων. Σπηλιόπουλο, σε εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης .

Το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίζεται κρίσιμο για την ανάπτυξη του λιμένα, μετατρέποντας το λιμάνι της Καβάλας ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια όχι μόνο της χώρας αλλά και των Βαλκανίων. Ειδικότερα, με τη σιδηροδρομική σύνδεση θα μπορούν τα εμπορευματοκιβώτια να μεταφέρονται σιδηροδρομικά, με μικρότερο κόστος από το σημερινό, από και προς την Καβάλα, ενώ θα είναι άνετη και εύκολη η μεταφορά των εμπορευμάτων σε Βουλγαρία, Σκόπια, Ρουμανία, Σερβία κ.λπ.


Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...