Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 00:02

Σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας με νέο δίκτυο

ασική προτεραιότητα της ΕΡΓΟΣΕ αποτελεί η σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, Βόλου, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Πάτρας και Θεσσαλονίκης όπως επίσης και ο εκσυχρονισμός του βασικού σιδηροδρομικού άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ειδομένη /Προμαχώνας (ΠΑΘΕ/Π). 

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοπρατηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ το έργο για την κατασκευή της νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 31,8 χλμ, που θα συνδέει το νέο εμπορικό λιμένα της Καβάλας στη Νέα Καρβάλη με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη στην περιοχή Τοξοτών Ξάνθης.

Η παρουσίαση της μελέτης του έργου θα γίνει την Πέμπτη, στις 10 το πρωί στην Καβάλα από τον πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ, Κων. Σπηλιόπουλο, σε εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης .

Το συγκεκριμένο έργο χαρακτηρίζεται κρίσιμο για την ανάπτυξη του λιμένα, μετατρέποντας το λιμάνι της Καβάλας ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια όχι μόνο της χώρας αλλά και των Βαλκανίων. Ειδικότερα, με τη σιδηροδρομική σύνδεση θα μπορούν τα εμπορευματοκιβώτια να μεταφέρονται σιδηροδρομικά, με μικρότερο κόστος από το σημερινό, από και προς την Καβάλα, ενώ θα είναι άνετη και εύκολη η μεταφορά των εμπορευμάτων σε Βουλγαρία, Σκόπια, Ρουμανία, Σερβία κ.λπ.


Πηγή: ΑΠΕ

0 Comments On "Σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας με νέο δίκτυο"

NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

MSFREE.GR - www.msfree.gr

VIDEO

Loading...

ΑΡΧΕΙΟ

Συνολικές προβολές σελίδας

Blogger Templates

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

KAΙΡΟΣ

LIVE 48 ώρες για την ΚΑΒΑΛΑ στο τέλος

Αναγνώστες

VIDEO AO KABAΛΑΣ

Loading...