Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Mέτρα - σοκ 28 δισ.ευρώ θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά



Από τη φτώχεια, στη μεγαλύτερη φτώχεια πηγαίνουν οι Έλληνες που καλούνται να πληρώσουν για ακόμη μία φορά αστοχίες στην εκτέλεση του προγράμματος και νέα μνημόνια. Μόνο για το 2011 οι νέοι φόροι ανέρχονται στα 3,2 δισ. ευρώ. Συνολικά τα μέτρα ως το 2015 ανέρχονται σε 28,3 δισ. ευρώ.

“Αποκορύφωμα” στα μέτρα που εγκρίθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο είναι η έκτακτη εισφορά που θα χτυπήσει ακόμη και τους φτωχούς συμπολίτες μας των 700 και 800 ευρώ... Ο κεφαλικός φόρος θα επιβληθεί – σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά – σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 8.000 ευρώ – και θα κυμαίνεται απο 1 ως 4%. Το μέτρο – αν και έκτακτο – θα διαρκέσει για τέσσερα χρόνια.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες ακινήτων – οι μικροί και εδώ με ακίνητα αξίας 100.000 ευρώ – θα κληθούν να πληρώσουν σύμφωνα με πληφορορίες έκτακτη εισφορά, που θα τους έρθει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Η εισφορά θα κυμαίνεται από 0,1% ως 0,2% που σημαίνει ότι ένας μικρός ιδιοκτήτης θα πληρώσει στην καλύτερη περίπτωση 100 ευρώ το χρόνο. Την ίδια στιγμή και τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν κατά 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...