Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Τους 30 έφτασαν οι νεκροί από την επιδημία E.coli

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τρεις ακόμη έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό σε 29 νεκρούς στη Γερμανία και έναν ακόμη στη Σουηδία.

Αν και η επιδημία χτυπά και προκαλεί το θάνατο κυρίως γυναικών, η πλειονότητα των θυμάτων είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 60 ετών. Η Κάτω Σαξονία είναι το γερμανικό κρατίδιο όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι, 10 συνολικά. Περίπου 2.800 Γερμανοί έχουν αρρωστήσει.

Πάντως οι ημερήσιες εισαγωγές σε νοσοκομεία με αιμορραγική διάρροια, το πρώτο σύμπτωμα της επιδημίας, μειώνονται, σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, επιστήμονες προειδοποιούν ότι η προέλευση της επιδημίας του θανατηφόρου βακτηρίου E.coli, που μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 30 ανθρώπων, μπορεί να μην ανακαλυφθεί ποτέ. Οι φύτρες των φασολιών και του αρακά παραμένουν οι κύριοι "ύποπτοι", όμως δεν έχει βρεθεί σε αυτά το στέλεχος του βακτηρίου E.coli 0104 (EHEC).

Τα τρία τέταρτα των επιδημιών του Ehec που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν στη Γερμανία τελείωσαν χωρίς να βρεθεί η προέλευσή τους, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Εκτίμηση Κινδύνων με έδρα το Βερολίνο. Αυτό συνέβη επειδή η τροφή που προκάλεσε την επιδημία είχε καταναλωθεί ή πεταχτεί προτού αρρωστήσουν οι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...