Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Μεγάλη κινητοποίηση για τον περιορισμό του τοξικού νέφους στη Δράμα

Τρία 24ωρα μετά την πυρκαγιά σε επιχείρηση ελαστικών στην ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση με μηχανήματα της Νομαρχίας, του δήμου, του στρατού και ιδιωτών για επιχωμάτωση της περιοχής προκειμένου να περιοριστούν στο ελάχιστοι οι καπνοί που εκλύονται στην ατμόσφαιρα διασκορπώντας σε μεγάλη απόσταση ουσίες επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών, τη χλωρίδα και το υπέδαφος της περιοχής.
Ένταση επικράτησε χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Δράμας, με τους κατοίκους της περιοχής Ξηροποτάμου να διαμαρτύρονται απαιτώντας άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και τιμωρία των υπευθύνων.
Αυτή την ώρα (12.00), για τό ίδιο θέμα, καλεί σε σύσκεψη τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη Νομαρχία, με τη συμμετοχή επιστημόνων περιβάλλοντος, προκειμένου να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από το καρκινογόνο νέφος.
Η Οικολογική Κίνηση Δράμας με έγγραφό της προς την υπουργό Περιβάλλοντος ζητά να αναλάβει η κεντρική εξουσία την επιχείρηση αποκατάστασης της περιοχής, εκτιμώντας ότι η οικολογική καταστροφή ξεπερνά τις δυνατότητες παρέμβασης των τοπικών αρχών.
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας καλεί τους κατοίκους της περιοχής «να έχουν κλειστές τις πόρτες, τα παράθυρα, τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες, να αποφεύγουν τον αερισμό του σπιτιού και να μην κυκλοφορούν και εκτίθενται άσκοπα σε επιβαρυμένο περιβάλλον από καπνούς ή στάχτες όταν αυτά αιωρούνται στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας… Σε περίπτωση διαπίστωσης έντονου αναπνευστικού προβλήματος, να απευθύνονται στις κατά τόπους υγειονομικές μονάδες και στους θεράποντες ιατρούς».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...