Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ανατροπές στις άδειες 800.000 δημ. υπαλλήλων


Να μην απουσιάζει περισσότερο από το ένα τρίτο του προσωπικού από την 1η Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου σε υπηρεσίες που έχουν καθημερινά πολλές συναλλαγές με τους πολίτες καλεί με εγκύκλιό του ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, ανατρέποντας τα δεδομένα στις άδειες του καλοκαιριού των δημοσίων υπαλλήλων.
Μεταξύ των υπηρεσιών που αναμένεται να ισχύσει η εγκύκλιος που απέστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία, τα ΚΕΠ και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στις υπόλοιπες υπηρεσίες κατ΄ εξαίρεση θα μπορεί κάποιος να υπερβαίνει το ένα τρίτο, αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση η αναλογία εργαζομένων – αδειούχων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 50% του συνόλου του προσωπικού.

Επισημαίνεται, τέλος, πως οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων διοικητικού προσωπικού θα πρέπει να φροντίσουν για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ώστε οι απαιτήσεις των πολιτών να διεκπεραιώνονται εμπρόθεσμα.

Αυτή η απόφαση είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Δημοσίου και απομένει να δούμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί ή θα συναντούμε το γνώριμο σκηνικό των άδειων υπηρεσιών στα μέσα του καλοκαιριού
www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...