Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

«Διπλάρα» η Καβάλα


«Διπλάρα» η Καβάλα

Τεράστια νίκη μέσα στην Πυλαία πέτυχε η Καβάλα, η οποία επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 77-84 για την 18η αγωνιστική της Α1. Κορυφαίος για τους νικητές ο Ντεχουάν Κόλινς ο οποίος σημείωσε 24 πόντους.

Παρόλο που οι φιλοξενούμενοι είχαν εξ’ αρχής τον τίτλο του αουτσάιντερ για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, μπαίνοντας στο παρκέ έδειξαν το αντίθετο. Η περιφέρεια της Καβάλας, προεξεχόντων των Παλάσιο και Κόλινς, ήταν πολύ δυνατή και από νωρίς το προβάδισμα ήταν σε μπλε χέρια. Στο 4’ το σκορ ήταν 6-9 με τον ΠΑΟΚ να κάνει βεβιασμένες επιθέσεις και ταυτόχρονα αρκετά λάθη (4). Ο Σούλης Μαρκόπουλος το… γύρισε σε ζώνη, όμως και πάλι τα ξεμαρκάριστα σουτ των Καβαλιωτών έδιναν τις απαιτούμενες λύσεις (11-14 στο 6’). Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την υπεροπλία τους κάτω από τα καλάθια με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο απέναντι σε Τσέρανιτς και Ραϊσεβιτς και στο 18’ μείωσαν σε 16-17. Μπαίνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Καβάλα προηγούνταν με 18-20.

Η δεύτερη περίοδος μέχρι τα μισά της βάδιζε στην… πεπατημένη της πρώτης. Αμαρκάριστα εύστοχα σουτ για τους «μπλε», υπεροπλία κοντά στο καλάθι για το «δικέφαλο». Η είσοδος του Κυρίτση από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή έδωσε φρεσκάδα στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων και με 5 προσωπικούς σερί πόντους από τον Έλληνα παίκτη, η διαφορά έφτασε το +7 (31-38 στο 15’). Σε εκείνο ο το σημείο Κυρίτσης και Παλάσιο ήταν οι πρώτοι σκόρερ για την ομάδα τους έχοντας από 11 και 10 πόντους αντίστοιχα. Ένα μικρό σερί 5-0 του ΠΑΟΚ, μείωσε το σκορ σε 36-38, κυρίως χάρη στον Μονρό (5π.). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τρίποντη «βόμβα» στην εκπνοή από τον Ντεχουάν Κόλινς, η οποία έκανε το σκορ 39-45.

Και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν ομάδα δίχως αρχή, μέση και τέλος. Οι επιθέσεις του έμοιαζαν… άναρχες και στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου είχε ήδη προβεί σε τρία λάθη (10) στην επίθεση. Το σκορ ήταν 41-49 και η Καβάλα έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και να είναι κοντά σε μία πολύ μεγάλη νίκη. Οδεύοντας προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι έπαθαν μπλακ-άουτ, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και ισοφάρισε στο 29’ σε 51-51 με ντράιβ του Μιλισάβλιεβιτς. Στο 29’30’’ μάλιστα ο Γκετσέφσκι έβαλε μπροστά τον «δικέφαλο» (56-54) με κοντινό χουκ.

Μπαίνοντας στην τελευταία στροφή της αναμέτρησης, όλα έδειχναν προδιαγραφόμενο θρίλερ. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (61-61 στο 33’, 68-66 στο 36’), ώσπου ένα πραγματικά μεγάλο τρίποντο από τον Μιλισάβλιεβιτς έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά με +5 (73-68) και έδειξε ότι τελικά η εμπειρία τους θα μετρήσει. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον… Ραΐσεβιτς. Ο σέντερ της Καβάλας με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 75-76, ένα μόλις λεπτό πριν από τη λήξη. Στη επόμενη φάση ο Κόλινς έκλεψε την μπάλα και ο Κυρίτσης διαμόρφωσε το 75-78, το οποίο φάνηκε να… κόβει τα πόδια των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου. Το τελικό 77-84 ήταν πέρα για πέρα δίκαιο, καθώς η Καβάλα ήταν πιο σοβαρή και πιο εύστοχη από τον αντίπαλό της σε ολόκληρη την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 39-45, 56-57, 77-84.

Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...