Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αποδράσεις "εν λευκώ"

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ δικαίως θα αναφωνήσουν: "Επιτέλους, το καλοκαίρι τελείωσε!". Και δεν πρόκειται να τους κατηγορήσει κανείς. Τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη έχουν αρχίσει σιγά σιγά να υποδέχονται την χειμερινή σεζόν και οι απανταχού λάτρεις του ski, του snowboard και γενικώς του... χιονισμένου βουνού έχουν ξεκινήσει με ρυθμούς ιεροτελεστίας να κατεβάζουν από τις ντουλάπες και τα πατάρια τα μπουφάν, τις μάσκες του σκι, τους σκούφους και όλον τον απαραίτητο "βουνίσιο" εξοπλισμό. Μπαίνουμε και εμείς λοιπόν με την σειρά μας σε χειμωνιάτικο mood και ανακαλύπτουμε (ξανά) τα ευρωπαϊκά ski resorts που φιλοδοξούν και φέτος να φιλοξενήσουν όλα τα σλάλομ, τις φιγούρες και τις... πτώσεις μας!

Kitzbühel, Αυστρία
Ίσως το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε να βγούμε εκτός συνόρων για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας σπορ. Το "σοφιστικέ" Kitzbühel - δικαίως- θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Αυστρίας και ένα από τα πιο καλά οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα. Είναι ένα γραφικό, τέλεια διατηρημένο μεσαιωνικό χωριό με μεγάλο δίκτυο θεαματικών διαδρομών σκι, με πληθώρα επιλογών για αρχάριους και μέσους σκιέρ. Στην πίστα Hahnenkamm (1712 μέτρα), γίνονται κάθε χρόνο οι παγκόσμιοι αγώνες σκι, συμπεριλαμβανομένου του πιο διάσημου event στην κατηφορική πλαγιά του Streif. Η συγκεκριμένη κατάβαση θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες στο παγκόσμιο κύπελλο. Αν θέλετε κάποια πιο "ήπια" πρόκληση, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε την πίστα Familien Abfahrt.

Στο σύνολό του το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 22 εύκολες διαδρομές (μπλε), 26 μέτριες (κόκκινες), και 8 μαύρες (δύσκολες). Μην περιμένετε να βρείτε μόνο νέους ή μόνο οικογένενειες, το Kitzbuhel είναι ένα θέρετρο για όλους. Κυριολεκτικά. Bon Viveurs, απλοί σκιερ, καθημερινοί τύποι από όλον τον κόσμο, οικογένειες, ζευγάρια και άτομα από κάθε θρησκεία και κοινωνική ομάδα βρίσκονται εδώ για να απολαύσουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Τιμές:
Το ημερήσιο πάσο κοστίζει 41.5€ για τους ενήλικες και 21€ για τα παιδιά. Δείτε εδώ όλες τις τιμές, καθώς και τα εκάστοτε πακέτα προσφορών.

* Snow Report για το Kitzbuhel
* Πρόγνωση καιρού για το Kitzbuhel

Διαμονή: Στο Weisses Rossl 5*, ένα μοντέρνο, πολυτελές ξενοδοχείο αλλά και παραδοσιακό, πλήρως ανακαινισμένο, με πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο κέντρο του Κitzbühel. Το διπλό απλό δωμάτιο κοστίζει 295€ και η απλή σουίτα 525€, στο Sport Hotel Reisch 4* Sup, ένα πολυτελές ξενοδοχείο στον πεζόδρομο του Κitzbühel, δίπλα στο καζίνο, το διπλό δωμάτιο κοστίζει 260€ και η σουίτα 600€. Επίσης, στο Schwarzer Adler, ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο, πρόσφατα ανακαινισμένο στο κέντρο του Κitzbuhel. Επωφεληθείτε από τα χειμερινά του πακέτα και πληρώστε για 7 βράδια 1023€ το δίκλινο με πάσο 6 ημερών για το χιονοδρομικό κέντρο, πρωινό και 4 γεύματα.

Πώς να πάτε: Αεροπορικώς, με πτήση από Αθήνα για Μόναχο, διάρκειας 2 ωρών και 40 λεπτών (τιμές από 280€ το άτομο με την Adria Airways). Η απόσταση από το αεροδρόμιο του Μόναχο ως το Kitzbühel είναι 160χλμ. Περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά οδήγηση. Οδικώς, το Kitzbühel απέχει 690χλμ από το λιμάνι της Ανκόνα, περίπου 8 ώρες οδήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...