Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Κατάληψη χωρίς αιτία στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας, επίθεση σε δημοσιογράφους.

Από την Ευαγγελία Γκουγκούκη

Από τους μαθητές του κατελήφθη 7ο Γυμνάσιο της Καβάλας, με αίτια, ανούσια όπως παρατήρησε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Ευαγγελίδης, αφού άλλωστε και ο ίδιος θεώρησε σκόπιμο να μην αναφερθούν. Οι μικροί μαθητές μάλιστα, δε δίστασαν να απειλήσουν δημοσιογράφους, κρατώντας στα χέρια αλυσίδες, οι οποίοι κάνοντας απλά τη δουλειά τους βρέθηκαν στο σημείο και επεδίωξαν να μιλήσουν μαζί τους, για να τους κάνουν σαφή τα αιτήματα τους. Οι μαθητές αντί αυτού, απάντησαν με βρισιές, φωνές και απειλές ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα των δημοσιογράφων, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα, ότι ενοχλήθηκαν γιατί απλά δεν έχουν κάτι σοβαρό να ζητήσουν και να πουν.

«Έχουν κάποια αιτήματα τα οποία δε νομίζω ότι δικαιολογούν την ενέργεια αυτή. Η κατάληψη σημαίνει ότι δε γίνονται τα μαθήματα, το σχολείο κλείνει κι οπωσδήποτε τα προβλήματα δεν λύνονται με ένα κλειστό σχολείο» τονίζει ο κ. Ευαγγελίδης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήρθε σε επικοινωνία με το διευθυντή του σχολείο, οποίος ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών. Μετά από αυτή τη εξέλιξη όλοι ελπίζουν ότι η κατάληψη θα λήξει.
Σχετικά με τους τραμπουκισμούς των μαθητών απέναντι στους δημοσιογράφους ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Ευαγγελίδης υπογράμμισε ότι «Θα ζητήσω την κατανόηση. Οι μικροί όταν καταφεύγουν σε τέτοιες πράξεις όπως είναι η κατάληψη του σχολείου έχουν μια άλλη φιλοσοφία. Πολλές φορές λειτουργούν κάτω από την ψυχολογία του όχλου και η συμπεριφορά του δεν είναι αυτή που πρέπει».

Παρόλα αυτά, είναι πολύ λυπηρό, παιδιά ηλικίας 14-15 χρονών να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους ανάρμοστες πράξεις, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Να αποφασίζουν την κατάληψη, χωρίς να έχουν κάποια ουσιώδη αιτήματα τη στιγμή που σχολεία του νομού, όπως για παράδειγμα αυτό του Πρίνου της Θάσου, πρόσφατα έλαβε τα βιβλία για τους μαθητές. Η κατάληψη πάντως έλλειψε αργά το απόγευμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρόλα αυτά, είναι πολύ λυπηρό, παιδιά ηλικίας 14-15 χρονών να καταφεύγουν σε τέτοιου είδους ανάρμοστες πράξεις, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Κι εμείς είμασταν παιδιά αλλά δεν κάναμε κι έτσι!!Χαλαρώσαμε σαν κοινωνία,χαλαρώσαμε!!

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...