Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Μαύρος χρυσός στο Αιγαίο...


Σε φορολογικές διευκολύνσεις και κατάργηση της γραφειοκρατίας στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου προχωράει η Ελλάδα από το 2010 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Στόχος αυτής της απόφασης είναι η προσέλκυση επενδυτών και εταιρειών που θέλουν να βρουν πετρέλαιο σε όλη την επικράτεια και φυσικά και στο Αιγαίο. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Χατζιδάκης, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ), Ραφαήλ Μωϋσής, υποστήριξε ότι είναι χρυσή ευκαιρία, λόγω της ύφεσης και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, να πραγματοποιηθούν έρευνες στον ελλαδικό χώρο με χαμηλό κόστος. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχουν αποθέματα στη χώρα μας, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν γνωρίζουμε αν είμαστε Ελ Ντοράντο. Πάντως το ΣΕΕΣ έχει εκτιμήσει στην περσινή του έκθεση για τον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό ότι είναι πιθανό η χώρα να μπορεί να αποκτήσει παραγωγή 200.000 βαρελιών ημερησίως, δηλαδή να καλύπτει σχεδόν τις μισές της ανάγκες με ελληνικό πετρέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...