Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Google: Οι πρώτες δορυφορικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης έρχονται στο Google Earth

H Google ξεκίνησε την δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο GeoEye-1, με τον οποίο έχει αποκλειστική συνεργασία. Οι φωτογραφίες του GeoEye-1 είναι διαθέσιμες στο Google Earth με την μορφή ενός πρόσθετου προαιρετικού layer προς το παρόν.

"Μέσα στους επόμενους μήνες θα δείτε μέσα στο Google Earth, στο Google Maps καθώς και στο Google Maps for mobile κάποιες καταπληκτικές φωτογραφίες του GeoEye-1", δήλωσαν στο blog Google Lat Long οι Dylan Lorimer και Jacob Schonberg επικεφαλής του project.

Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές με την προσθήκη του κατάλληλου add-on για το Google Earth από την ιστοσελίδα της Google για το GeoEye-1.

H εταιρεία GeoEye εκτόξευσε τον δορυφόρο GeoEye-1 τον περασμένο Σεπτέμβριο και σχεδιάζει για το 2011 την εκτόξευση ενός δεύτερου δορυφόρου με κάμερα μεγαλύτερης ανάλυσης από αυτήν του GeoEye-1. Ωστόσο η κυβέρνηση των Η.Π.Α. έχει θέσει ανώτατο όριο στην ανάλυση των φωτογραφιών που μπορεί να δημοσιεύσει η Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...