Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Δημοκρατικό πολίτευμα....

Γενικευμένες συλλήψεις κουκουλοφόρων διαδηλωτών, που θα εκτοξεύουν υβριστικά συνθήματα κατά αστυνομικών, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα αξιοποιηθούν ως εργαλείο για την ποινικοποίηση της συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Με την εξωφρενική λογική ότι η κουκούλα έχει την έντονη ποινική απαξία και όχι η αξιόποινη πράξη που τελείται, ο κ. Δένδιας έδωσε την ακόλουθη απάντηση, σε ερώτηση τι θα κάνουν οι αρχές εάν 500 διαδηλωτές βρίζουν τους αστυνομικούς με το γνωστό σύνθημα: «Εχουν δικαίωμα να τους συλλάβουν. Θέλετε να πάτε να τους βρίσετε; Πηγαίνετε να βρίσετε όποιον θέλετε με το πρόσωπο καθαρό. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θέλετε να πάτε να βρίσετε με το πρόσωπο καλυμμένο; Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί».

Σε δύο συνεντεύξεις που έδωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ και στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμυνόμενος των μέτρων που έχουν προκαλέσει τη γενική κατακραυγή είπε ότι στο στόχαστρο των εισαγγελέων θα βρίσκονται και όσοι φορούν το κράνος της μοτοσικλέτας τους, ενώ εμφανίστηκε δεκτικός όταν του επισημάνθηκε ο κίνδυνος κατάχρησης των ρυθμίσεων: «Σοβαρά τώρα, μου λέτε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η έννομη τάξη στην Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή είναι το πρόβλημα της κατάχρησης από την Αστυνομία των διατάξεων εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;». Για να διερωτηθεί στη συνέχεια πώς εξηγείται η αιφνίδια λατρεία για τα δικαιώματα των κουκουλοφόρων.

Με νέα ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκέστατο για την αντιμετώπιση των πλέον σοβαρών εγκλημάτων και τονίζει πως ουδέποτε η αυστηροποίηση των ποινών είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. «Το αιτούμενο είναι η σύλληψη, παραπομπή στη Δικαιοσύνη και τιμωρία όσων, κουκουλοφόρων ή μη, βιαιοπραγούν, λεηλατούν, καταστρέφουν και τρομοκρατούν». Επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε κάθε συζήτηση για επαναφορά ως αδικήματος της περιύβρισης αρχής, θεωρώντας πως πρόκειται για ρύθμιση αναχρονιστική.Να δικαιολογήσει την ποινικοποίηση της κουκούλας θέλησε χθες ο Χρ. Μαρκογιαννάκης από του βήματος της Βουλής. Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης ισχυρίστηκε ότι «παρ' όλα τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται κι ό,τι έχουμε κατά νου και θα ανακοινωθεί προσεχώς, δεν είναι στις προθέσεις μας η μείωση των ατομικών δικαιωμάτων ή η μείωση της δημοκρατίας, με οποιονδήποτε τρόπο».

Κατά τον υπουργό, «τα μέτρα λαμβάνονται λόγω "της αγωνίας "να υπάρξει κλίμα ασφάλειας κι όχι με επιπόλαιο τρόπο, αλλά μετά από συσκέψεις και μελέτες».

ειναι τυχαιο αυτο??
οι εξαγγελίες γίνονται σε μια περίοδο που οξύνονται οι ταξικές συνθήκες λόγω οικονομικής κρίσης και αναμένεται ένταση των εργατικών αγώνων..Μήπως με το πρόσχημα της καταπολέμησης των βανδαλισμών θέλουν να καταστείλουν την ένταση των εργατικών αγώνων εις βάρος του λαϊκου κινήματος?
"Θαυμάστε το δημοκρατικό πολίτευμα..."
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...