Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Αλώβητος ο Chrome της Google σε διαγωνισμό ασφάλειας


Ο τρίτος ετήσιος διαγωνισμός ασφάλειας στο διαδίκτυο με το όνομα Pwn2Own έφτασε στο τέλος του. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, hackers καθώς και ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, καλούνται να εντοπίσουν τα ευάλωτα σημεία των γνωστών browsers καθώς και κινητών συσκευών.

Όπως ανακοινώθηκε ο Safari χρειάστηκε μόλις 10 δευτερόλεπτα για να πέσει θύμα ενός έτοιμου exploit ενώ ο Firefox και ο Internet Explorer αντιστάθηκαν λίγο παραπάνω, όχι όμως για πολύ. Αντιθέτως ο Chrome της Google έμεινε αλώβητος παρά το ότι οι κανόνες του διαγωνισμού έγιναν ελαστικότεροι προκειμένου να γίνουν πιο εύκολες οι επιθέσεις.

Ο περσινός νικητής του διαγωνισμού, Charlie Miller, δήλωσε πως παρότι βρήκε ένα κενό ασφάλειας στον Chrome δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευθεί λόγω της λειτουργίας του Chrome με το όνομα SandBox. O browser της Google, σε συνδυασμό με τα Windows 7 δίνουν ένα πολύ καλό αποτελέσματα σύμφωνα με τον Charlie Miller.
Πηγή: Techspot
Ελληνική πηγή www.adslgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...