Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Συλλαλητήριο στις 3 Ιουλίου κατά του LNG στην Καβάλα

Την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα το συλλαλητήριο κατά της εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNGστον κόλπο της Καβάλας.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής κατά του LNG που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να καθορίσουν τους τομείς ευθύνης που αναλαμβάνουν και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα μέχρι τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου κατά της εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας.
Τα μέλη της Συντονιστικής όρισαν ομόφωνα  ως επικεφαλής της Επιτροπής τον Λάζαρο Βασιλειάδη.  Το κέντρο όλων των επιχειρήσεων – δράσεων ενόψει του συλλαλητηρίου θα είναι από σήμερα, Τρίτη, 17 Ιουνίου,  το Τουριστικό Περίπτερο της «Δημωφέλεια» ( πρώην περίπτερο του ΕΟΤ).

Στη χθεσινή, πρώτη  συνεδρίαση της Σ.Ε.,  εκπροσωπήθηκαν οι παρακάτω φορείς:
  • Ο Δήμος Καβάλας,  με το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος αποχώρησε εξαιτίας  σοβαρής κοινωνικής  υποχρέωσης, αφού προηγουμένως δήλωσε στους παρισταμένους πως  υιοθετεί  όποια ενέργεια αποφασιστεί κατά τη χθεσινή σύσκεψη, υπογραμμίζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου Καβάλας.
  • Η αντιπεριφέρεια Καβάλας, δια του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Γιώργου Γερομάρκου.
  • Το ΓΕΩΤΕΕ, δια του προέδρου του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας,  Ζαφείρη Μυστακίδη, αλλά και του  μέλους της διοίκησης και προέδρου του Συλλόγου Γεωπόνων,  Θόδωρου Αμπελίδη.
  • Το Οικονομικό Επιμελητήριο,  δια του  εκπροσώπου του,  Νίκου  Καλαντζόπουλου .
  • Το Τεχνικό Επιμελητήριο  Ανατολικής Μακεδονίας, δια του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής, Αλεξάνδρας  Τσανάκα.
  • Η Συντονιστική Επιτροπή κατά των Δεξαμενών Υγρών Καυσίμων, δια των κ.κ. Λάζαρου Βασιλειάδη και Ηλία Ιωαννίδη.  
  • Ο  Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και Περιβάλλοντος Ν. Καρβάλης, δια του προέδρου του,  Ηλία Παπαδόπουλου.
  • Η Οικολογική Κίνηση Καβάλας, δια του μέλους του Δ.Σ,  Χρύσας Μάμαλη.
Από αύριο θα τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα «oxilngkavala.gr» στην οποία θα αναρτώνται όλες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Συντονιστικής, με στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας, συλλόγων, σωματείων και συλλογικοτήτων. Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές δράσεις, επιστημονικές ομιλίες, διαλέξεις, προβολή βίντεο, αλλά και συναντήσεις με επαγγελματικές τάξεις που  άμεσα πλήττονται από την εν λόγω επένδυση, όπως αλιείς, κ.α.  
Να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ορίστηκαν υπεύθυνοι ανά τομέα, όπως για την εκτύπωση φυλλαδίων, αφισών, για την τοποθέτηση σταντς σε κεντρικά σημεία σε Καβάλα, Ν. Καρβάλη,  Ν. Πέραμο, Κεραμωτή , όπου και θα συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...