Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Ανάκληση εμφιαλωμένου νερού στην Δράμα!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προέβη σε δειγματοληψία επιτραπέζιου νερού, με την εμπορική επωνυμία


“Waterline“ εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, που παρασκευάζεται & εμφιαλώνεται από την «Μαμμής Ι. & ΣΙΑ ΕΕ, 14ο χιλ. Δράμας - Καβάλας, Αγ. Αθανάσιος Δήμος Δοξάτου Δράμας», με ημερομηνία παραγωγής 10/7/2012 & ημερομηνία λήξης 10/7/2013».

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas aeruginosa / Πυοκυανική Ψευδομονάδα και το δείγμα χαρακτηρίσθηκε «μη σύμφωνο – μη ασφαλές- επιβλαβές για την υγεία» σύμφωνα με τις ΚΥΑ 15523/2006 & 38295/2007.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και κλήθηκαν οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν, διότιΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 7, εδάφιο στ του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών και τον Κανονισμό 178/2002, άρθρο 14 παρ.1& 2,α.

Ο ΕΦΕΤ συνεχίζοντας τους ελέγχους και στο εμφιαλωτήριο «Μαμμής Ι. & ΣΙΑ ΕΕ, 14ο χιλ. Δράμας - Καβάλας, Αγ. Αθανάσιος Δήμος Δοξάτου Δράμας» διενήργησε δεσμευτική δειγματοληψία για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων σε νέα παρτίδα επιτραπέζιου νερού, δεσμεύοντας 8 περίπου τόνους νερού, εμφιαλωμένου σε 420 φιάλες των 18,9 λίτρων.

Σε συνεργασία με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Δράμας, στην οποία γνωστοποιήθηκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα, έγινε από κοινού έλεγχος στο εμφιαλωτήριο, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας και επίκειται η λήψη του διοικητικού μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας του.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν και διευκρινίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Πηγή: ΕΦΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...