Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012 21:52

Μπράβο Μαρίζα!

Οι αξιόλογοι νέοι επιστήμονες της χώρας μας γίνονται πλέον ανάρπαστοι και στην Ασία. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η δική μας Μαρίζα Τσακαλέρου. 

Η Μαρίζα ήταν η νεότερη υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Νομός Καβάλας) στις εθνικές εκλογές του 2009. Διπλωματούχος Μηχανικός και ερευνήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έλαβε πρόσφατα διεθνή ανταγωνιστική υποτροφία από το Πολυτεχνείο του Hong Kong για να συνεχίσει εκεί το ερευνητικό της έργο σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη μέσω αστικών ιστών καινοτομίας και γνώσης (Knowledge Innovation Cities).
Η Μαρίζα είναι η πρώτη Ελληνίδα υπότροφος του Πολυτεχνείου του Hong Kong και η επιτυχία της αυτή γίνεται ακόμη σημαντικότερη αν αναλογιστεί κανείς πως το Hong Kong είναι η αιχμή του δόρατος ανάπτυξης της Κίνας.
Ίσως αυτό να εξηγεί και το γιατί η Μαρίζα Τσακαλέρου «αντιστάθηκε» στις πιέσεις του Βασίλη Γερανίδη να εκτεθεί και πάλι με το ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα. Βέβαια η θέση της στο ψηφοδέλτιο παραμένει ακόμη κενή και απομένει να φανεί εάν τελικώς επικρατήσουν οι σειρήνες τις πολιτικής ή της επιστήμης.
Σε κάθε περίπτωση της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

0 Comments On "Μπράβο Μαρίζα!"

NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

MSFREE.GR - www.msfree.gr

VIDEO

Loading...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΑΡΧΕΙΟ

Συνολικές προβολές σελίδας

Blogger Templates

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

KAΙΡΟΣ

LIVE 48 ώρες για την ΚΑΒΑΛΑ στο τέλος

Αναγνώστες

VIDEO AO KABAΛΑΣ

Loading...