Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Αβέβαιο το μέλλον της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου


Το ογκολογικό τμήμα λειτούργησε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Καβάλας τον Ιούλιο του 2010, με σκοπό να εξυπηρετήσει τους ασθενείς που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη και στην Αλεξανδρούπολη. Με την πάροδο του χρόνου, ο αριθμός των ατόμων που άρχισαν να επισκέπτονται το νοσοκομείο Καβάλας αυξήθηκε.

Σήμερα, στο ογκολογικό τμήμα εξυπηρετούνται περίπου 500 ασθενείς από τον Νομό Καβάλας, τους όμορους Νομούς Δράμας, Ξάνθης και χωριά του Νομού Σερρών. Ασθενείς εξέφρασαν το παράπονο, ότι, λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων, ένας γιατρός ογκολόγος που υπάρχει αυτή τη στιγμή αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα αυξημένα καθήκοντά του. Να υπενθυμίσουμε ότι, για να λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα, παραχωρήθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας από το «Θεαγένειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ένας γιατρός ογκολόγος.

Ο ειδικευόμενος γιατρός που βοηθούσε τον συνάδελφο του στο ογκολογικό τμήμα σταμάτησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ενώ, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τη διοίκηση του νοσοκομείου να στείλει κάποιον άλλο, το αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί. Η στελέχωση του τμήματος με έναν ειδικευόμενο γιατρό θεωρείται απαραίτητη. Όπως και η πρόσληψη ακόμα ενός ογκολόγου, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το κέντρο.

Πηγή: perifereianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...