Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Πήρε επιδόματα για 28... τοκετούς

Χρειάστηκαν μήνες παραπλάνησης για να ανακαλύψει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ασφαλισμένο που είχε πάρει 28 βοηθήματα για τοκετούς. Διαβάστε πώς τα κατάφερε. Σύλληψη την ώρα της είσπραξης
Μετά τον πατέρα με τα 19 "φανταστικά παιδιά", άλλη μία τρελή υπόθεση κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Πρόκειται για περίπτωση και πάλι στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ της Νίκαιας, όπου φερόμενος ως ασφαλισμένος προσκόμιζε πλαστές βεβαιώσεις εργοδότη, σύμφωνα με τις οποίες δικαιωνόταν επιδομάτων ανεργίας.
Όπως προέκυψε από τους ελέγχους, ο φερόμενος ως ασφαλισμένος κατέθετε τις βεβαιώσεις ανεργίας στις υπηρεσίες του Ιδρύματος και του εχορηγείτο ασφαλιστική ικανότητα, με την οποία εισέπραττε βοηθήματα τοκετού, χρησιμοποιώντας πλαστές ληξιαρχικές πράξεις γέννησης.Συνολικά, εισέπραξε 28 βοηθήματα για τοκετούς, που δεν πραγματοποιήθηκαν, στο σύνολό τους.
Τον έπιασαν στα πράσα
Μετά τη διαπίστωση της παραποίησης των δικαιολογητικών, η υπηρεσία ενημέρωσε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (ΟΑΕΔ Νίκαιας, Ληξιαρχείο Πειραιά).
Αποτέλεσμα αυτών των συντονισμένων ενεργειών ήταν η επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του παραβάτη στον ΟΑΕΔ Νίκαιας, στον οποίο είχε προσφύγει για τη μηνιαία είσπραξη επιδόματος, παρουσία του δ/ντή του υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νίκαιας και η παραπομπή του στον εισαγγελέα.
Το αρμόδιο υποκατάστημα έχει ήδη προχωρήσει σε καταλογισμό των παράνομα καταβληθέντων ποσών, για τις περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν και οι έρευνες συνεχίζονται.
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τις διασταυρώσεις και τους ελέγχους, προκειμένου να πετύχει την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, που όπως φαίνεται εδώ και χρόνια λειτουργούν ως "μαύρη τρύπα" για τα χρήματα των φορολογούμενων.
ΠΗΓΗ: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...