Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτο κουδούνι με ελλείψεις

«Απελπιστική» χαρακτηρίζουν την κατάσταση που επικρατεί με τα βιβλία στα δημοτικά σχολεία του Νομού, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Καβάλας. Όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο πρόεδρος του Συλλόγου τους, Απόστολος Μουμτσάκης στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, έχει φτάσει μόλις το 10% των τίτλων των βιβλίων της φετινής σχολικής χρονιάς, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου δυο βιβλία ανά μαθητή. Τελείως διαφορετική, ωστόσο, είναι η κατάσταση στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου οι ελλείψεις σε τίτλους είναι ελάχιστες και αφορούν μόνο στα καινούργια βιβλία.

Στο μεταξύ, από σήμερα και για δυο ημέρες εκτελούνται κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια με τα λεωφορεία του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ καθώς οι εκπρόσωποι των μεταφορέων ανταποκρίθηκαν θετικά σε πρόσκληση του περιφερειάρχη ΑΜΘ. Ο κ. Άρης Γιαννακίδης τους ζήτησε χρόνο προκειμένου να περισυλλεχθούν στοιχεία που θα συζητηθούν στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, στη νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...