Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Τη Δευτέρα (20/06) αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων στα Λύκεια όλης της χώρας. Πτώση των βάσεων δείχνουν τα βαθμολογικά στοιχεία των υποψηφίων.




“Υπολογίζουμε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα”,δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργόςΠαιδείας, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ενώ ήδη με ανακοίνωσή του την περασμένη Παρασκευή, είχε υπογραμμίσει πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, γι' αυτό το σκοπό.

Σημειώνεται πάντως, ότι ηκατάθεση μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, η οποία από φέτος θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά, ξεκίνησε την Παρασκευή, παρότι οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν τις βαθμολογίες τους, και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου.

Οι υποψήφιοι προηγούμενων ετών, οι οποίοι γνωρίζουν τις βαθμολογίες τους, μπορούν να καταθέσουν άμεσα το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Αισθητή πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έως και εντυπωσιακή πτώση στα περιφερειακά τμήματα της χώρας, αναμένεται να δείξουν τα βαθμολογικά στοιχεία.

Έτσι οι υψηλόβαθμες σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, δηλαδή οι Φυσικομαθηματικέςσχολές, η Πληροφορική και οι Πολυτεχνικές, θα έχουν εφέτος χαμηλότερη βάση εισαγωγής.

Πτώση θα έχουν και οι σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου,δηλαδή οι Ιατρικές, Οδοντιατρικές καιΦαρμακευτικές σχολές, καθώς και οι Παιδαγωγικές και Νομικές του 1ου επιστημονικού πεδίου, ενώ “θολό” είναι το τοπίο, όσον αφορά το 5ο επιστημονικό πεδίο των Οικονομικών Επιστημών.

Στα περιφερειακά τμήματα της χώρας, ιδιαίτερα σε εκείνα που είχαν αντίστοιχα τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τα οποία επέλεγαν τα παιδιά των τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών με τη βεβαιότητα της μετεγγραφής, μπορεί να καταγραφεί πτώση των βάσεων ως και 1.500 μορίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...