Το σενάριο οικουμενικής κυβέρνησης «ναυάγησε»! Ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμα του κάλεσε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και τόνισε πως την Πέμπτη θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό ζητώντας άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή!

Ο Γιώργος Παπανδρέου, στο σύντομο διάγγελμα του, αφού αρχικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια για… σωτηρία της χώρας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης για συναίνεση.

Κατηγόρησε την ΝΔ ότι χρησιμοποίησε το μείζον εθνικό θέμα επικοινωνιακά βάζοντας όρους που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Κάλεσε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τονίζοντας πως την Πέμπτη θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση και αμέσως θα ζητήσει από τους βουλευτές ψήφο εμπιστοσύνης!

Δεν χωράει αμφιβολία ότι πρόκειται για την απόλυτη ανατροπή, καθώς μέχρι και μισή ώρα πριν από το διάγγελμα οι πάντες περίμεναν οικουμενική κυβέρνηση και με την ΝΔ να… δίνει πράσινο φως. Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως δεν βρήκε από κανένα κόμμα την απαιτούμενη συναίνεση που επεδίωξε με κάθε τρόπο.

Φυσικά πλέον το ζητούμενο είναι η… επόμενη μέρα. Οι αγανακτισμένοι παραμένουν έξω από την Βουλή, οι κυβερνητικοί βουλευτές είναι ακόμη στο…καναβάτσο και πλέον κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να μιλήσει για την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.

Όσο αφορά την ΝΔ αναμένεται τα επόμενα λεπτά η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά!