Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Απάντηση Πάγκαλου για την «γόνδολα»

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης απαντώντας στο σημερινό «ψευδές» όπως το χαρακτηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Απάντηση Πάγκαλου για την «γόνδολα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Πουλώντας ψέματα και σπέρνοντας το μίσος.

Πρόσφατα εμφανίστηκε στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μια εφημερίδα αγνώστου προελεύσεως, αγνώστου ιδιοκτήτη και χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κεφάλαια που την χρηματοδότησαν. Ο αριθμός αναγνωστών της δεν δικαιολογεί οικονομικά την ύπαρξή της. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι ποιος βάζει τα χρήματα και γιατί δέχεται να χάνει χιλιάδες ευρώ καθημερινά.

Η εφημερίδα που μοίρασε σε CD τους λόγους του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου και άλλα συναφή, φέρνοντας ξανά στη ζωή το αλήστου μνήμης σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», δε ζητά ούτε την αλήθεια ούτε απαντήσεις. Το μόνο που επιδιώκουν είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την πτώση της Κυβέρνησης, έστω κι αν αυτή η πτώση, ειδικά τώρα, οδηγήσει την χώρα στο χάος. Δεν διστάζουν να σπρώξουν την χώρα στο γκρεμό, καλλιεργώντας τον λαϊκισμό, το μίσος, τον φθόνο και τα πιο ταπεινά ένστικτα του ανθρώπου.

Η ακροδεξιά διεύθυνση της εφημερίδας "Δημοκρατία" κατασκεύασε ένα ακόμα ψέμα. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας έχει μόνο ένα πραγματικό γεγονός: ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκπροσώπησε στη Biennale της Βενετίας την χώρα. Όλα τα άλλα που αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία" για να κατασκευάσει το δημοσίευμα, και κυρίως το ξενοδοχείο και τα ποσά, είναι παντελώς ψευδή και, φυσικά, θα λογοδοτήσουν γι' αυτά στη δικαιοσύνη.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης διέμεινε στο ξενοδοχείο "Gabrielli Sandwirth" με κόστος 425 ευρώ τη βραδιά, ιδιαιτέρως φθηνό για την πόλη και την εποχή. Βεβαίως, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της εφημερίδας "Δημοκρατία" θα ήταν ευχαριστημένοι αν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είχε διανυκτερεύσει μόνος του κάτω από μια γέφυρα, ώστε μετά να κυκλοφορήσει με τίτλο: "Ξεφτίλισαν τον ελληνικό λαό σε όλο τον κόσμο - Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα ταξιδιού για την εκπροσώπηση στη Biennalle".

Το μίσος που σπέρνει το σύστημα που διευθύνει ο 2ος όροφος της Συγγρού, μέσα από συγκεκριμένες εφημερίδες, διάφορα blogs και μεταμεσονύκτιες εκπομπές σε παράνομα κανάλια, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε ξεσπάσματα βίας, μεγαλύτερα απ? όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αν νομίζουν ότι αυτό το μίσος, ενός λαϊκισμού χωρίς τέλος, μπορούν να το περιορίσουν στην Κυβέρνηση, κάνουν λάθος. Κάθε μέρα παίρνει όλο και πιο ξεκάθαρα αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλα διλήμματα και πρέπει να αποφασίσει ψύχραιμα, γιατί οι αποφάσεις δεν θα καθορίσουν μόνο το παρόν, αλλά το μέλλον όλων και κυρίως των παιδιών μας. Ας αποφασίσουμε με κριτήριο τη λογική και όχι τον θυμό ή την οργή. Ας μην κάνουμε τα λάθη των Αθηναίων όταν αποφάσιζαν ακολουθώντας τον Κλέωνα, που η ιστορία δικαίως τον ονόμασε Δημαγωγό. Και γνωρίζουμε όλοι πού κατέληξε η Αθήνα και η δημοκρατία της επειδή επέλεξε τους δημαγωγούς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...