Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τα σκονάκια στον εισαγγελέα

Panelladikes_ExetaseisH δικογραφία για την υπόθεση με τα σκονάκια μέσω sms στις πανελλαδικές, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα. Η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ζήτησε άρση του τηλεφωνικού απορρητου για να ερευνηθούν περαιτέρω και άλλες 18 περιπτώσεις μαθητών, του ίδιου φροντιστηρίου που έλαβαν μηνύματα με τις απαντήσεις απο 3 καθηγητές. Για ανευθυνότητα στη διεξαγωγή των εξετάσεων κάνουν λόγο η ΝΔ και ο Συνασπισμός Ο Υπεύθυνος Παιδείας της Ν.Δ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μίλησε για παρωδία εξετάσεων και αναφέρθηκε σε περιστατικό λανθασμένων θεμάτων στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας, που- όπως ισχυρίστηκε- κρατήθηκε μυστικό από το Υπουργείο. Οι όποιες παραλείψεις αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και αίσθημα ευθύνης, απάντησε το Υπουργείο. Η εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα θα επαναληφθεί.

Η καταγγελία Σπηλιωτόπουλου

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε συγκεκριμένα οτι «την πρώτη μέρα των εξετάσεων σε Εξεταστικό Κέντρο της Θήβας, στους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων δόθηκε το θέμα των εξετάσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας που προορίζονταν για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων». Ο υπεύθυνος Παιδείας της ΝΔ μίλησε για «αναπάντητα ερωτηματικά, πρωτοφανείς καταστάσεις, και ατυχείς χειρισμοί απαξιώνουν το θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων».

Τελικά αποφασίστηκε να επαναληφθεί το διαγώνισμα για τους 8 μαθητές εσπερινών λυκείων.

Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας

"Καθημερινά η επιτροπή εξετάσεων αντιμετωπίζει, όπως κάθε χρόνο, μικροπροβλήματα και θεματα της πολύπλοκής διαδικασίας των εξετάσεων στην οποία εμπλέκονται 880 εξεταστικά κέντρα και χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Οι όποιες παραλείψεις αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και αίσθημα ευθύνης", σχολίασε το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: ΝΕΤ FM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...