Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Και η Καβάλα στο πρόγραμμα


Η Καβάλα είναι μια ακόμη πόλη που εντάχθηκε στο πρόγραμμα φιλοξενίας των Special Olympics. Η πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας θα δεχθεί 300 περίπου αθλητές, προπονητές και συνοδούς πριν από τους αγώνες.

Η αποστολές που φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες και πριν από την έναρξη της διοργάνωσης θα είναι από τις χώρες την Ουγγαρία, τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Ρουμανία και την ΠΓΔΜ. Η διαμονή των αθλητών είναι χορηγία ξενοδοχείων της πόλης της Καβάλας τη σίτισή τους θα αναλάβει η Λέσχη του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ για τις μετακινήσεις τους κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην πόλη έχουν προσφερθεί λεωφορεία από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Καβάλας και από το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων του Νομού.

Επίσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, επιχειρηματίες της πόλης που ασχολούνται με τη διατροφή και τη σίτιση, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την ηχητική κάλυψη έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην υλοποίηση τους προγράμματος φιλοξενίας που αποτελεί στοίχημα για την Δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Καβάλας, κ. Κώστα Σιμιτσή.

Το πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενίας ξένων αποστολών πρόκειται να υλοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2011 κι ένας από τους σκοπούς του προγράμματος είναι να προωθήσει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών, δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρίσματα και δεξιότητες των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011. Στο πλαίσιο του προγράμματος αθλητές και προπονητές - μέλη των διεθνών αποστολών θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, να γνωρίσουν τον τόπο, τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...