Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΝΕΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ

Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται το σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Επιβάλλει εισοδηματικό κριτήριο στις τρίτεκνες, πολύτεκνες κ.τ.λ οικογένεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών το οποίο ανέρχεται στις 50 χιλιάδες ευρώ ετήσιο εισόδημα (την τελευταία τριετία). Η κα. Διαμαντοπούλου, της οποία ο γιος φοιτά σε ιδιωτικό κολλέγιο, δεν αντιλαμβάνεται όπως φαίνεται την κατάσταση των οικονομικών των ελληνικών νοικοκυριών. Το νέο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στις 11 Απριλίου κόβει, χωρίς καμία δόση υπερβολής, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση εκατοντάδων φοιτητών. Οι οικογένειες αδυνατούν να επιβιώσουν και η κυβέρνηση δίνει όλο και πιο γερά χτυπήματα στον λαό. Υπάρχουν οικογένειες που υπερβαίνουν το οικονομικό αυτό κριτήριο και δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Η εξαθλίωση σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται από την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Οικονομικό εμπόδιο στην εκπαίδευση των νέων έρχεται να βάλει η κα. Διαμαντοπούλου για να αναδείξει πάλι την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για δωρεάν εκπαίδευση, όταν πλέον μια οικογένεια τριών και άνω τέκνων υποχρεούται να πληρώνει διαφορετικές δαπάνες για να σπουδάσει κάθε παιδί! Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως δεν είναι τεράστιος ο αριθμός των οικογενειών εκείνων των οποίων το εισόδημα υπερβαίνει το κριτήριο αυτό αλλά δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Καληνύχτα Ελλάδα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...