Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αύριο η «Αλφαβητοπαρέλαση» στην Καβάλα


Στις 11 αύριο το πρωί ξεκινά στην Καβάλα η «Αλφαβητοπαρέλαση», η μαθητική καρναβαλική παρέλαση των δημοτικών σχολείων Καβάλας και Θάσου. Οι καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν ανά σχολείο με αφετηρία το 11ο Δημοτικό Σχολείο στα Ποταμούδια και διά της οδού Ομονοίας θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία. Λόγω της αποκριάτικης παρέλασης το Σάββατο θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορευτεί η στάθμευση όλων των αυτοκινήτων κατά μήκος της οδού Ομονοίας από το ύψος της κεντρικής πλατείας Ελευθερίας μέχρι το τέρμα της οδού, στο ύψος του 11ου Δημοτικού Σχολείου, από τις 10.15 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

Τόσο οι στολές των μικρών παιδιών όσο και τα αποκριάτικα άρματα κατασκευάζονται από φθηνά ανακυκλώσιμα υλικά από τους ίδιους τους γονείς, τα παιδιά και τους εθελοντές που εργάζονται με όρεξη, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της πόλης.

Συνολικά, 1.500 παιδιά από τα 25 δημοτικά σχολεία του Δήμου Καβάλας αλλά και του Λιμένα Θάσου αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή Αλφαβητοπαρέλαση, που είναι αφιερωμένη στους ήρωες του Walt Disney και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...