Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Συμπτώματα της νέας γρίπης Α Η1Ν1 (Χοίρων) 2011

Τα απανωτά θανατηφόρα κρούσματα της νέας γρίπης Α Η1Ν1 (χοίρων) σε διάφορες χώρες, προκάλεσαν διεθνή ανησυχία για την προοπτική μιας επικίνδυνης παγκόσμιας επιδημίας με πολλούς θανάτους. Τα περιστατικά δείχνουν ότι ο ιός της νέας γρίπης Α φαίνεται να έχει "ευρεία διάδοση σε όλες τις χώρες, πλήττοντας τις νεαρές ηλικίες, "με πολύ λίγα περιστατικά" στους ανθρώπους "που είναι μεγαλύτεροι των 50". Παρακάτω, παρουσιάζονται σημαντικές ειδήσεις και απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα για την εξέλιξη νέας γρίπης στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το άρθρο ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα (τις περισσότερες φορές σε καθημερινή βάση).

Κλινικά συμπτώματα της νέας γρίπης Α:
Η κλινική συμπτωματολογία της γρίπης περιλαμβάνει: Πυρετό (μεγαλύτερο ή ίσο με 38 βαθμούς κελσίου) και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχα, Πονόλαιμο, Μυαλγίες, Συνάχι, Πονοκέφαλο, Ρίγη, Αίσθημα κόπωσης, Διάρροια και εμέτους. Τονίζεται ότι ασθενείς που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις 14-2-2011, μεταξύ τωνκυρίων συμπτωμάτων της νέας γρίπης Η1Ν1 είναι ο πολύ υψηλός πυρετός -άνω των 38,5 βαθμών κελσίου- ο οποίος επιμένει ακόμη και με παυσίπονα - αντιπυρετικά για περισσότερες από 48 ώρες, η δύσπνοια και ο έντονος πονοκέφαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...