Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Χαμηλώνουν οι τόνοι αντιπαράθεσης δήμου Καβάλας- ΟΛΚ για το εμπορικό λιμάνι


Να ανακαλέσει την απόφαση μείωσης της απαλλοτριωθείσας έκτασης στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Αδάμ Κοσμίδη. Η σχετική απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού ελήφθη σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους αποζημίωσης προς το δήμο, που ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ.Σιμιτσής στην επιστολή του «είναι ιδιαίτερα πρόωρη η απόφαση, δεδομένου ότι ουδέποτε συζητήθηκε, μέσα σ’ ένα επίσημο θεσμικό πλαίσιο, οποιαδήποτε πιθανότητα διευθέτησης του ζητήματος με έναν διακανονισμό, που θα εξυπηρετούσε και θα διασφάλιζε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα όλων των πλευρών». Ο κ.Σιμιτσής καταλήγει ότι ευχαρίστως αν κληθεί θα εκθέσω στο Δ.Σ. του ΟΛΚ τις απόψεις του Δήμου Καβάλας.

Τα 18 στρέμματα είναι αρκετά, επιμένει ο πρόεδρος του ΟΛΚ, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το πρωί, ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άλλα 15 χωρίς, αυτό να είναι απαραίτητο. Ο κ. Κοσμίδης ανέφερε ότι το σύνολο της έκτασης του λιμανιού είναι 300 στρέμμαατα, στα οποία μπορούν να εξυπηρετηθούν 300.000 κοντέινερ, αριθμός εξωπραγματικός. Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντιδικία με το δήμο, απλά μια οικονομική διαφορά, η οποία βρίσκεται σε δικαστική διαιτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...