Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ερευνητικός εξοπλισμός 10 εκατ. ευρώ στο ΤΕΙ Καβάλας

Στην ενίσχυση των υποδομών έρευνας και καινοτομίας του ΤΕΙ Καβάλας αποσκοπεί το έργο εξοπλισμού, το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονιάς- Θράκης, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού (όπως ηλεκτρονικό μικροσκόπιο διελεύσεως, μικροηλεκτρονικά συστήματα), που θα ενισχύσει τον προσανατολισμό του Ιδρύματος στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας και στο οποίο θα υπάρξει δυνατότητα πρόσβασης από κάθε ενδιαφερόμενο έλληνα ή ξένο ερευνητή. «Η πρότασή μας υποστηρίχθηκε και προωθήθηκε από την περιφερειάρχη Θεοδώρα Κόκλα. Άλλωστε είχαμε και τη θετική συμπαράσταση του ίδιου του πρωθυπουργού, όταν του παρουσιάσαμε τις καινοτόμες δράσεις μας στο πλαίσιο τη έκθεσης ΘΡΑΚΗ 2010», ανέφερε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του ΤΕΙ, Αθανάσιος Μητρόπουλος. Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός με χρονικό ορίζοντα εγκατάστασης των συστημάτων έως τα μέσα του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...