Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μήνυση του Φιλοζωικού σε βάρος νεαρού που κακοποίησε κουτάβι


Μήνυση κατά του 18χρονου που κακοποίησε κουτάβι στην αυλή σχολείου, προτίθεται να καταθέσει αύριο το Φιλοζωικό Σωματείο «Αίσωπος» της Καβάλας.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης, όταν εξωσχολικοί στο προαύλιο λυκείου της πόλης της Καβάλας κακοποίησαν μέχρι θανάτου το ζώο. Ο γυμναστής του σχολείου, που βρήκε ημιθανές το κουτάβι, ειδοποίησε την αστυνομία και στη συνέχεια το φιλοζωικό σωματείο, το οποίο αν και περιέθαλψε το ζώο δεν κατάφερε να το κρατήσει στη ζωή. Σε συνάντηση της διοίκησης του σωματείου σήμερα το πρωί με το διευθυντή του σχολείου διαπιστώθηκε ότι αν και μαθητές αντελήφθησαν το γεγονός, από φόβο, απέφυγαν να παρέμβουν. Ωστόσο, διαπιστώθηκε η ταυτότητα του ενός δράστη, ενώ άλλα δύο άτομα παραμένουν άγνωστα. Το σχολείο δεν φυλάσσεται τις ώρες που είναι σε λειτουργία και έτσι, καθημερινά εισέρχονται στο προαύλιό του εξωσχολικά νεαρά άτομα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οργή και απέραντη θλίψη για το άτυχο ζωάκι είναι τα συναισθήματα που με βασανίζουν από την ώρα που πληροφορήθηκα το αποτρόπαιο αυτό γεγονός!Πιστεύω πως ο δράστης -όντας άκρως επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια- θα έπρεπε εφ'όρου ζωής να εγκλειστεί σε ίδρυμα ,αν και ακόμη και τούτη η ποινή φαντάζει στα μάτια μου πολύ επιεικής...
Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Δυσκολεύομαι να δω μαύρο στο άσπρο «νέος, νέοι βασάνιζαν κουτάβι», τα παιδιά μου , δε θέλω να το ακούσω …αν όμως το έβλεπα ….δεν ξέρω τι θα έκανα , μπορεί να προσπαθούσα να βοηθήσω και τους δύο . Θλίψη , απέραντη θλίψη στην ψυχή τους ποτέ δεν έφτασε αυτό …. να ξέρουν ότι αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος ποτέ μα ποτέ δεν επιτίθεσαι σε αβοήθητο πλάσμα, σε παιδί, στα παιδιά μας, στα ζώα που μας συνοδεύουν για να νιώσουμε πιο άνθρωποι…..
Την ώρα που ένας νέος θα πρέπει να χτίζει τα όνειρα για τα ζωή του, τι θλίψη αναπολεί το ….θάνατο του ίδιου του εαυτού του …..να βγάζει τα μάτια του …να τρυπάει τη ζωή του με ένα καρφί …και η ουσία της ζωής να φεύγει …μέσα από τα χέρια του, λύπη και οργή ……θα τιμωρηθεί σίγουρα!….. αν θα μπορέσει ποτέ όμως να «ξαναδεί» σίγουρα κανείς πια δε μπορεί να ξέρει ….σκοτώθηκαν δύο ψυχές …του παιδιού και του κουταβιού…. Θρηνώ και για τους δύο!….

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...