Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η Καβάλα επιβλήθηκε του Αμαρουσίου με 79-58



Με επιθετικές αιχμές τους Αμερικανούς της, Μιλτ Παλάσιο και Σέντρικ Σίμονς, η Καβάλα επιβλήθηκε του Αμαρουσίου με 79-58 και πέτυχε την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλουν από το ξεκίνημα τον ρυθμό τους, όμως, το γεγονός ότι επιθετικά βασίζονταν σχεδόν αποκλειστικά στον Παλάσιο δεν τους βοήθησε… Το Μαρούσι εκμεταλλευόμενο την υπεροχή του στα ριμπάουντ και τα αμυντικά κενά της Καβάλας κατάφερνε να διατηρεί τις ισορροπίες (14-14, στο 8ο λεπτό).

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ουσιαστικά μέχρι το 16ο λεπτό (26-24). Κάπου εκεί, όμως, ο Σέντρικ Σίμονς πήρε πιο ζεστά τον ρόλο του. Ο σέντερ της Καβάλας (που μάζεψε συνολικά 15 ριμπάουντ!) «καθάρισε» την μάχη μέσα στην ρακέτα και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να χτίσει η ομάδα του μια διαφορά 12π. (39-27, στο 20ο). Σημαντική σε αυτό το σημείο ήταν και η περιφερειακή επιθετική προσφορά του Καραποστόλου.

Το Μαρούσι πάλεψε να ανακτήσει την επαφή του με το καλάθι, όμως, τα μεγάλα του ατού είχαν παροπλιστεί από την καλή άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με 19π. (59-40 στο 31ο λεπτό!). Τελικά Χουέρτας και Χαριτόπουλος προσπάθησαν να «μαζέψουν» λίγο πριν το τέλος ελαφρώς την κατάσταση για την ομάδα τους (79-58), αλλά όχι και να την ανατρέψουν.

* Στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Καβάλας ο ΜακΙντος δεν πήρε προσπάθεια και συνεπώς δεν σκόραρε.

Δεκάλεπτα: 17-14, 39-27, 55-40, 79-58

TA ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΒΑΛΑ




ΜΑΡΟΥΣΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...