Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αγανάκτηση για το αρνητικό επιχειρηματικό κλίμα


Την αγανάκτησή τους εκφράζουν σύσσωμοι οι επαγγελματικοί φορείς του νομού Καβάλας για την οικονομική κατάσταση των τελευταίων δύο ετών, η οποία οδηγεί τις επιχειρήσεις σε λουκέτο.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, το πρωί, οι πρόεδροι του Συνδέσμου Βιομηχάνων ΑΜΘ, Λευθέρης Καλταπανίδης, του Επιμελητηρίου Καβάλας, Άγγελος Τσατσούλης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Παναγιώτης Αρσονιάδης και του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της επιχειρηματικότητας στη χώρα, το ρόλο των τραπεζών και ζήτησαν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των επιχειρήσεων. Προανήγγειλαν την κατάρτιση επιστολής και την κοινή κάθοδό τους στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους βουλευτές, προκειμένου με επιτακτικό τρόπο να θέσουν ζητήματα, όπως η καταβολή της επιδότησης εργασίας, ο συμψηφισμός των οφειλών, αλλά και η τακτική Τραπεζών να καθυστερούν τις ρυθμίσεις δανείων με στόχο αυτά τα καταπέσουν και να καρπωθούν την εγγύηση των ελληνικού δημοσίου. Ειδικά για το θέμα αυτό, η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Λένα Γαρυφάλλου, πρότεινε να δημιουργηθεί ειδική δομή στο Επιμελητήριο για να δέχεται και να καταγγέλλει επώνυμα τις αντισυμβατικές συμπεριφορές των Τραπεζών. «Η ανάπτυξη έρχεται από τις επιχειρήσεις, όχι από το δημόσιο τομέα» επεσήμανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...