Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Τους υποψηφίους των συνδυασμών τους παρουσίασαν χθες ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ποτόλιας και ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βασίλης Λιόγκας. Σήμερα στις 8 το απόγευμα εγκαινιάζει το εκλογικό του κέντρο στην Καβάλα ο Στάθης Εριφυλλίδης. Την απόφασή του να μην μετέχει τελικά στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Καβάλας, ανακοινώνει σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Ξανθόπουλος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με εξέπληξε διαβάζοντας (paremvasikomotini.blogspot.com) την ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου του, κατά την 12ετή θητεία του, 1999-2010 ως Νομάρχη Ξάνθης, για το έργο που πραγματοποίησε και το συνέκρινα με το έργο του κ. Άρη Γιαννακίδη. Συμπέρασμά μου είναι ότι συνέκρινα ανόμοια πράγματα. Δεν βρήκα κάτι τις που από το έργο του κ. Γιαννακίδη, αντίθετα χαρακτηρίζεται από ανυπαρξία. Ενδεικτικά αναφέρω,
Αντιπλημμυρικά δεν κατασκευάσθηκαν, οι πλημμύρες στη Ροδόπη είναι καθημερινότητα, τους αναδασμούς στη περιοχή τους ακύρωσε γιατί έτσι θέλανε κάποιοι της υπανάπτυξης, η υφαλμύρωση συνεχίζεται οι παραθαλάσσιοι οικισμοί καταναλώνουν υφάλμυρο πόσιμο νερό, Τα φράγματα Ιασίου και Ασκητών εδώ και 8 χρόνια ( από την εποχή Σταυρόπουλου) παραμένουν μισοτελειωμένα ,συνέκρινα όλους τους τομείς και δεν βρήκα σε κανέναν τομέα μα σε κανένα τομέα να έχει κάτι το αξιόλογο, για να πάρει μπροστά ο νομός Ροδόπης συντοπίτες και συντοπίτισσές μου.


Επιγραμματικά ο κ. Παυλίδης ανέφερε:

Η πολιτική για μας είναι δημιουργία, αποτέλεσμα προσφοράς στους πολίτες.

* Σχεδιάσαμε και σχεδόν ολοκληρώσαμε ένα νέο οδικό και συγκοινωνιακό περιβάλλον. Μίκρυναν οι αποστάσεις. Αποκτήσαμε – ως Νομός – ένα από τα καλλίτερα οδικά δίκτυα στη χώρα. Ασφαλτοστρωμένους παντού. Ως τον πιο απόμακρο κατοικημένο οικισμό. Μετατρέψαμε το μεγαλύτερο μέρος του, ειδικά την πεδιάδα, σε μια κυριολεκτικά, «ανοικτή πόλη». Γκρεμίσαμε στην ορεινή περιοχή, χωρίς κραυγές, τα τείχη της απομόνωσης και τις μπάρες της υπανάπτυξης.
* Κατασκευάσαμε αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν προηγούμενο. Θωρακίσαμε τον τόπο.
* Κάναμε αναδασμούς, περισσότερους απ’ όσους έγιναν τα προηγούμενα πενήντα (50) χρόνια.
* Πρωτοπορήσαμε. Με νέες πρακτικές σταματήσαμε την, από δεκαετίες, υφαλμύρωση όλων σχεδόν των παράκτιων αγροτικών περιοχών, φέρνοντας νερά σε 110.000 και πάνω στρέμματα γης, αχρησιμοποίητα ή υποβαθμισμένα. Είναι ένα άγνωστο έργο, μεγάλης σημασίας. Ζωντανέψαμε αγροτικές περιουσίες.
* Κάναμε φράγματα, κανάλια, αρδευτικά δίκτυα.
* Παραδώσαμε – κατασκευάσαμε δεκάδες νέα σχολεία, περισσότερες από 400 σχολικές αίθουσες διδασκαλίας, που καλύπτουν πάνω από το 50% των αναγκών. Βάλαμε τέλος στην διπλοβάρδια.
* Μετά από 10ετίες ξεκίνησε μια νέα εποχή για την Ξάνθη στον τουρισμό. Τολμήσαμε, εργασθήκαμε αποφασιστικά και κάναμε το Νομό νέο ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Η Ξάνθη συγκαταλέγεται πλέον στους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Τιμηθήκαμε γι’ αυτό, κατ’ επανάληψη, πανελλήνια. Δημιουργήσαμε έτσι, νέες προοπτικές, νέα εισοδήματα, θέσεις δουλειάς.
* Προσθέσαμε αποφασιστικά στην πολιτιστική ταυτότητα του Νομού νέες δημιουργίες και σημεία αναφοράς. Δημιουργούμε στολίδια για την Ξάνθη και την χώρα. Ενδεικτικά:

→ Τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, το σπίτι του Μ.Χατζιδάκι, που οι εργασίες αποκατάστασης του διατηρητέου μνημείου βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

→ Το Μουσείο Καπνού. Αποκαταστάθηκε η καμένη καπναποθήκη και τελείωσε η κτιριολογική μελέτη.

* Αναπλάσαμε, δώσαμε ποιότητα ζωής σε δεκάδες οικισμούς με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους. Αλλάξαμε τον τόπο.
* Οραματιστήκαμε, δρομολογήσαμε και εντάξαμε τη μελέτη για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο μεταφοράς και διανομής νερού από τον ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης για 242.000 στρέμματα, για την αποκατάσταση των υπόγειων υδροφορέων. Επί υπουργίας Αλ.Κοντού εντάχθηκε η κατασκευή του και δημοπρατήθηκε με 55 εκ. €.
* Δώσαμε ώθηση, πιστοποιήσαμε, ενισχύσαμε, στηρίξαμε και πετύχαμε να αναγεννηθεί, από το 2000, το εθελοντικό κίνημα στο Νομό.
* Κάναμε καίριας μορφής έργα για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης.
* Δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά, την μονάδα καταπολέμησης κουνουπιών από το 1999.
* Ανατρέψαμε τον επικοινωνιακό και πλήρη τηλεοπτικό αποκλεισμό στους οικισμούς της ορεινής περιοχής, εγκαθιστώντας τηλεοπτικούς αναμεταδότες.

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...