Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Σαββατοκύριακο με νίκες...για ΑΟΚ & Ένωση.

Ετσι παει Ευρώπη...
Σαρωτική η Καβάλα, ισοπέδωσε με 3-1 τον Εργοτέλη που βρέθηκε (ή καλύτερα δεν βρέθηκε) τυχαία όπως φάνηκε στο «Α. Καραγιάννη». Οι «Αργοναύτες» κυριάρχησαν σε όλο το μήκος και πλάτος του αγωνιστικού χώρου και είχαν σε δαιμονιώδη φόρμα τον Γάλλο Νταρσβιλ. Με τέτοιες εμφανίσεις είναι προτιμότερο μερικοί μερικοί να μετρήσουν και πάλι τα κουκιά για την έξοδο στην Ευρώπη. Ο Ονουάτσι σκόραρε για 4ο σερί παιχνίδι.


ΚΑΒΑΛΑ-ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ 99-71



Παρωδία, αγωνιστική και μη... Τι να πει κανείς για ένα παιχνίδι που γίνεται υπ' αυτές τις συνθήκες. Η ένταση που επικράτησε πριν το τζάμπολ, οι ήξεις αφίξεις για την απεργία μετέτρεψαν το ματς της Καβάλας με τον Ηλυσιακό σε τραγέλαφο. Οι γηπεδούχοι, με την απόδοσή τους το μετέτρεψαν και σε πάρτι. Αλλά αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Δυστυχώς...
Οι Έλληνες παίκτες της Καβάλας δεν αγωνίστηκαν εμμένοντας στην απόφασή τους για απεργία. Λίγο πριν το τζάμπολ μάλιστα, μαζί με αντιπροσωπεία του Ηρακλή (Παπανικολόπουλος, Δέσπος και Αγγελακόπουλος) και των Ικάρων Σερρών, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου με σκοπό να μην επιτρέψουν την έναρξη του ματς.

Ύστερα από ένταση που επικράτησε, τα μέλη του ΠΣΑΚ απομακρύνθηκαν συνοδεία των ΜΑΤ, που έμειναν στη συνέχεια παρατεταγμένα περιμετρικά του γηπέδου, προφανώς για να αποτρέψουν ενδεχόμενη... εισβολή! Και αφού οι συνδικαλιστές απομακρύνθηκαν, δηλώθηκαν και οι παίκτες. Η Καβάλα έπαιξε με τους ξένους (Παλάσιο, Σίμονς και κοινοτικούς Χαφ, Στρναντ, Γιόροβιτς και Κοστόφ) και τους δύο έφηβους (Πιεβάλιτσα και Γκέλιο). Ο Ηλυσιακός, από την άλλη, παρέταξε τους ξένους, τους εφήβους και τους δυο αρχηγούς του, Χατζή και Κασελάκη. Αλλά τη συντριβή, δεν τη γλίτωσε!

Αγωνιστικά και μόνο στο άκουσμα του τελικού σκορ καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής τι έχει γίνει. Μια ομάδα στο γήπεδο, η Καβάλα, ο Ηλυσιακός να ψάχνεται και τον Βασίλη Φραγκιά να ψάχνει να ανακατέψει την τράπουλα αλλά του έλλειπαν τα φύλλα! Γρήγορα γρήγορα οι Καβαλιώτες πήραν διαφορά (21-10 το 10λεπτο) και όσο τα λεπτά περνούσαν, τόσο αυξανόταν και η διαφορά.

Με τον Σίμονς να ηγείται της επίθεσης και τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη να εκμεταλλεύονται πλήρως την υπεροχή τους κάτω από τα καλάθια, η Καβάλα έφτασε στο +18 (32-14) στα μισά της δεύτερης περιόδου, ενώ ημίχρονο έκλεισε στο +26 (49-23). Η επανάληψη ήταν απλά μια... παρωδία. Στο 30' η διαφορά ήταν στους 38 πόντους (78-40), με συνέπεια ο Πρίφτης να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους εφήβους που είχε στη διάθεσή του. Τελικά, το κοντέρ σταμάτησε στους 28 (99-71).

Διψήφιο αριθμό πόντων είχαν όλοι οι ξένοι της Καβάλας, κορυφαίο τον Σίμονς, ενώ από πλευράς Ηλυσιακού διασώθηκαν οι Μπάξτερ (27π.) και Χατζής (20π.).

Τα δεκάλεπτα
: 21-10, 49-23, 75-40, 99-71

Καβάλα (Δημήτρης Πρίφτης): Στραντ 18 (4), Παλάσιο 18 (1), Κοστόφ 17 (4), Πιεβάλιτσα, Χαφ 11 (1), Γκέλιος 2, Σίμονς 20, Γιόροβιτς 13 (3).

Ηλυσιακός (Βασίλης Φραγκιας): Καπινιάρης 5 (1), Τόμσον 8, Χατζής 18 (2), Κανονίδης, Κουκουλάς 2, Κασελάκης 4, Μπάξτερ 26 (2), Μάιλς 8
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...