Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ειδικό πρόγραμμα για τους απολυμένους τριών επιχειρήσεων σε Καβάλα και Δράμα

Για την δημιουργία ειδικού ολοκληρωμένου προγράμματος για την επαγγελματική αποκατάσταση των 200 περίπου απολυμένων από τις επιχειρήσεις Δελφίνι», «Κοθάλη» και «Μάρμαρα Σκαρή», δεσμεύθηκε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά τη σύσκεψη που είχε με εκπροσώπους των νομών Καβάλας και Δράμας, καθώς και των εργαζομένων των τριών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η δημιουργία του προγράμματος που θα επιδοτεί με περίπου 30 ευρώ την ημέρα ανά εργαζόμενο επί τρία χρόνια και θα δίνει και την δυνατότητα σε όποιους από τους απολυόμενους θέλουν και μπορούν να επιδοτηθούν με 30.000 ευρώ περίπου με σκοπό την δημιουργία δικής τους επιχείρησης. Το πρόγραμμα θα απευθύνεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για κοινωνικές υπηρεσίες αποκλειστικά και σε υπηρεσίες διαφόρων κρατικών υπηρεσιών αλλά και σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα. Με ευθύνη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας άμεσα θα διερευνηθεί από τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις η επιθυμία ένταξής τους στο πρόγραμμα. Επίσης όσες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να το γνωστοποιήσουν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας μέχρι τις 31/10/2010. Χθες η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας ενημέρωσε μία ομάδα 43 απολυμένων από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις σχετικά με το πρόγραμμα αυτό ενώ ο πρόεδρος του Παναγιώτης Τιάκας δήλωσε πως το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί από τα αποθεματικά του υπουργείου Οικονομικών. Ήδη η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου έχει ενημερώσει για το πρόγραμμα αυτό τους δήμους του Ν. Καβάλας και αναμένει την απάντηση τους έως το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...