Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Προχωρά η περιμετρική οδός Καβάλας, εξετάζεται ο κόμβος Ποδοχωρίου με Εγνατία

Η περιμετρική οδός της Καβάλας, το εμπορικό λιμάνι και το αίτημα για δημιουργία κόμβου της Εγνατίας οδού στο Ποδοχώρι, συμπεριλήφθησαν στην ομιλία του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη χθες στον Έβρο, κατά την παράδοση σε χρήση του τμήματος τελευταίου οδικού τμήματος από το Διδυμότειχο έως τα σύνορα, του κάθετου άξονα «Αρδάνιο-Ορμένιο-Σύνορα», που έχει κατασκευάσει και αποδώσει σε κυκλοφορία σταδιακά η «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός η περιμετρική οδός της Καβάλας έχει μήκος 8 χλμ. και εκτιμώμενο προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ. Ήδη, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» βρίσκεται στη φάση επιλογής της τελικής χάραξης μετά από συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, που έχουν προτείνει να αναλάβει τις οριστικές μελέτες τη χάραξη και την κατασκευή. Σχετικά με το λιμάνι, ο κ. Μαγκριώτης επανέλαβε ότι δόθηκε παράταση έως το τέλος του Νοεμβρίου του 2011 στο έργο της επέκτασης των Κρηπιδωμάτων του Βορείου Τμήματος στον Δυτικό Τομέα του λιμανιού, το οποίο παρουσίασε σημαντικές καθυστερήσεις. Τέλος, υποστήριξε ότι το αίτημα των κατοίκων του δήμου Ορφανού για την κατασκευή κόμβου με την Εγνατία οδό στο ύψος του Ποδοχωρίου- Ακροποτάμου (μαζί με άλλα ανάλογα αιτήματα), θα προωθηθεί στη συσταθείσα προς τούτο επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα διερευνήσει τη σκοπιμότητα και την εφικτότητα υλοποίησης τους. «Θεωρούμε ζωτικής σημασίας τους κόμβους αυτούς γι’ αυτό θα προχωρήσουμε στην κατασκευή τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...