Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Περίπου στα 0,67 ευρώ το λίτρο η τιμή πετρελαίου

venzinadiko_mikrifotoH τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί περίπου στα 0,67 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τη δέσμευση των εκπροσώπων των Συνδέσμων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης όπως προέκυψε από συνάντηση που είχαν με το γενικό γραμματέα Εμπορίου, κ. Στ. Κομνηνό. Η τιμή διαμορφώνεται με βάση τις σημερινές τιμές διυλιστηρίου (0,46 ευρώ έως 0,47 ευρώ ανά λίτρο). Αντίστοιχα, κατά την έναρξη της περιόδου 2009, η τιμή πώλησης κυμαινόταν σε 0,524 ευρώ το λίτρο, όταν οι τιμές διυλιστηρίου κυμαίνονταν στα 0,36 ευρώ το λίτρο, ο δε ΦΠΑ ανερχόταν σε 19% έναντι 23% φέτος.

Μετ' εμποδίων θα διανέμεται το πετρέλαιο θέρμανσης από την Παρασκευή σε εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές, που θα το προμηθεύονται όπως όλα δείχνουν από τις μεγάλες εταιρείες που διαθέτουν ιδιόκτητα πρατήρια. Πρατηριούχοι και έμποροι αρνούνται, δηλώνουν να προκαταβάλλουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου μέσω του συστήματος Ήφαιστος. Όπως υποστηρίζουν το υπουργείο Οικονομικών χρωστά από πέρυσι σημαντικά ποσά επιστροφών σε αρκετά πρατήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...