Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ερώτημα στον Άρειο Πάγο για το Εφετείο Αν. Μακεδονίας

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Πρόθεση του υπουργείου να απευθύνει ερώτημα νομιμότητας σχετικά με τη δημιουργία Εφετείου Ανατολικής Μακεδονίας προς την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ανέφερε χθες στην Καβάλα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το νέο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και ενημερώθηκε για τα λειτουργικά του προβλήματα.
Ο υπουργός χθες παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, όπου βασικό θέμα αποτέλεσε το Μνημόνιο και τα ενδεχόμενα κατάργησης των κατώτατων αμοιβών των δικηγόρων και άρσης των γεωγραφικών περιορισμών. Κατά τη διάρκειά της, προκλήθηκαν εντάσεις από την παρουσία δικηγόρων συνδικαλιστών από Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για όσα επιφυλάσσει το Μνημόνιο για το μέλλον των δικηγόρων. Με τη σύμφωνη γνώμη υπουργού και Προέδρων, η αντιπροσωπεία παραβρέθηκε στην συνεδρίαση και αργότερα μέλη της είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στον υπουργό.
Από την πλευρά του, ο κ.Καστανίδης διασαφήνισε τμήματα της απάντησης του υπουργείου στην αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. για την απελευθέρωση του επαγγέλματος και ξεκαθάρισε ότι πρώτο μέλημα του υπουργείου είναι να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε μια προσπάθεια να μη χαθεί, κατά κύριο λόγο, το θέμα των κατώτατων μισθών, αλλά να επεκταθεί και σε άλλα αντικείμενα. Παρακάλεσε, το θέμα των εδαφικών περιορισμών να μη γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των συνδικαλιστών και υποστήριξε ότι κατά τη διαπραγμάτευση "αν χρειαστεί να δοθεί κάτι, θα είναι η προτιμοτέρα οδός", προαναγγέλλοντας επιλεκτικές υποχωρήσεις προκειμένου να μην οδηγηθεί η υπόθεση στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, όπου (εκτίμησε ότι) μπορεί να χαθεί συνολικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...