Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

H Google επενδύει στην αιολική ενέργεια

Σε δύο αιολικές φάρμες στην Β. Ντακότα, η Google επενδύει $38,8 εκατ., πραγματοποιώντας ουσιαστικά την πρώτη της επένδυση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι δύο φάρμες παράγουν ισχύ 169,5 μεγαβάτ, η οποία μπορεί να καλύψει τις ανάγκες 55.000 κατοικιών. Αποτελούνται από 113 τουρμπίνες, οι οποίες έχουν την ικανότητα να στρέφουν αυτόματα τους έλικές τους ώστε να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο την κατεύθυνση του ανέμου, ενώ υπάρχει ένα υπολογιστικό σύστημα ελέγχου για την βελτιστοποίηση της απόδοσης και της συντήρησης του εξοπλισμού.
Σύμφωνα όμως με εκπρόσωπο της Google, η επένδυση δεν σχετίζεται με την Google Energy. Θα μπορούσε βέβαια να αποφέρει κάποιο οικονομικό όφελος στην εταιρεία, αλλά ταυτοχρόνως θα προωθήσει την υπόθεση της αποδοχής καθαρών μορφών ενέργειας που αποτελεί επιθυμία της Google, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Google έχει επενδύσει αρκετά εκατομμύρια σε start-ups που ασχολούνται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω του επενδυτικού της βραχίονα Google.org. Παράλληλα έχει αναπτύξει το PowerMeter, ένα web εργαλείο παρακολούθησης της οικιακής κατανάλωσης ενέργειας.
www.neo2.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...