Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

«Βούλιαξε» πάλι το Χρηματιστήριο


Μεγάλοι κερδισμένοι της σημερινής «μαύρης Παρασκευής» για την Ευρώπη είναι και πάλι οι Αμερικανοί, καθώς ράλι σημειώνουν τα γραμμάτια αμερικανικού Δημοσίου την ώρα που «λάδι στη φωτιά» ρίχνει η επιδείνωση της κρίσης δημοσιονομικού χρέους στην ευρωζώνη, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάκαμψης.

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας υποχώρησε το ευρώ, το οποίο κυμαίνεται στα 1,20 δολάρια, λόγω των φόβων για επιδείνωση και επέκταση της κρίσης χρέους.

Τις ανησυχίες των επενδυτών ενέτειναν, επίσης, τα δημοσιεύματα για υψηλές ζημίες από τις θέσεις της Societe General SA σε παράγωγα.

Η απόδοση του 10ετούς γραμματίου αμερικανικού Δημοσίου υποχώρησε κατά 11 μονάδες βάσης στο 3,26%, ενώ ο Dollar Index εκτινάχθηκε στα υψηλά 14 μηνών χάρη στην αύξηση της ζήτησης για ασφαλείς επενδυτικούς τίτλους.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.484,90 μονάδες σημειώνοντας βουτιά 5,03%.

Οι τιμές 147 μετοχών σημείωσαν πτώση, 33 ενισχύθηκαν και 49 παρέμειναν σταθερές.

Οι μετοχές της ΕΤΕ και της EFG Eurobank κατέγραψαν απώλειες άνω του 6%, ενώ ο ΟΠΑΠ σημείωσε πτώση 9,09%. Ο ΟΤΕ υποχώρησε κατά 5,11%.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...