Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Χαίρει άκρας υγείας η διαφθορά

Όργιο κερδοσκοπίας αλλά και σπατάλης φέρνει στο φως έρευνα του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ αναμένονται διώξεις.

Όπως αναφέρει το "Βήμα της Κυριακής" ένα καθόλα οργανωμένο κύκλωμα διαφθοράς οργιάζει στα ελληνικά νοσοκομεία καθώς υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές νοσοκομειακών υλικών και μηχανημάτων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Οι προμηθευτές ιατρικών υλικών χρεώνουν πολλαπλάσιες τιμές από αυτές που ισχύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ίδιο υλικό δηλαδή της ίδιας εταιρείας, που χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία 100 ευρώ από κάθε νοσοκομείο του Λονδίνου ή της Μαδρίτης, στην Ελλάδα χρεώνεται από 300 έως 3.000 ευρώ, ανάλογα με το πόσο θα κερδοσκοπήσουν οι γιατροί και οι προμηθευτές. Για παράδειγμα, ενώ η τιμή πώλησης ενός απινιδωτή στη ΕΕ είναι 10.800 ευρώ, στην Ελλάδα φτάνει μέχρι και τα 34.400 ευρώ!

Έτσι, μια θεραπεία χρεώνεται με άλλο κοστολόγιο στον "Ευαγγελισμό" και με άλλο στην Πάτρα ή στην Αλεξανδρούπολη, επειδή πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Απ' ό,τι φαίνεται οι προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών και ιατρικών μηχανημάτων, έχουν βρει τη κότα που κάνει τα χρυσά αυγά, καθώς με τη συνεργασία ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων και διοικητών των νοσοκομείων, κατάφεραν να διπλασιάσουν τις δαπάνες για την Υγεία από 1,5 δισ. ευρώ σε 3 δισ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ τα κέρδη τους αγγίζουν μέχρι και το 1.000%

Μάλιστα, από την έρευνα προκύπτει ότι υπάρχουν νοσοκομεία που παραλαμβάνουν εν γνώσει τους άχρηστα υλικά, επειδή με αυτό τον τρόπο οι προμηθευτές ρίχνουν τις τιμές στα χρήσιμα, με τους οι νοσηλευτές να χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα τα αναλώσιμα υλικά , με αποτέλεσμα να παίρνουν υλικά για το σπίτι ακόμη και οι αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν ανήκουν στο δυναμικό των νοσοκομείων.

Στην έρευνα του υπουργείου Υγείας και της Δικαιοσύνης συμμετέχει τις τελευταίες δύο εβδομάδες και το ειδικό σώμα των Ράμπο που έχει δημιουργηθεί στην ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιώντας αιφνιδιαστικές έρευνες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ ζητήθηκαν οι τιμές που ισχύουν για τα νοσοκομειακά υλικά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των υπερτιμολογήσεων.

Μία ακόμη απίστευτη διαπίστωση, στην οποία έχουν καταλήξει οι ερευνητές της υπόθεσης αυτής, είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν ακόμη να εκκαθαρίσουν τα αρχεία τους ώστε να γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των ασφαλισμένων τους.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι είναι πιθανόν ο αριθμός των ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει και θεωρούνται ακόμη ασφαλισμένοι να αγγίζει τις 150.000!

Μάλιστα έχουν εντοπιστεί αρκετές περιπτώσεις συνταγογράφησης φαρμάκων σε πρόσωπα που δεν βρίσκονται στη ζωή, αλλά και περιπτώσεις νοσηλείας προσώπων που έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...