Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Τρέχοντας στα ιστορικά μονοπάτια του Νερού.

Ο νέος αγώνας δρόμου του Νερού φιλοδοξεί να χαρίσει αξέχαστες  στιγμές στους φίλους του ορειονύ τρεξίματος.
1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου του Νερού - Water Trail Race 2010
Σάββατο 29 Μαΐου 2010
Ώρα εκκίνησης: 16.00
Σημείο Εκκίνησης: Εκκλησάκι Αγίου Κωνσταντίνου στην Καβάλα
Σημείο Τερματισμού: Λατομείο-Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται αγώνας δρόμου πάνω στον ιστορικό δρόμο του νερού που υδροδοτούσε την πόλη της Καβάλας από τη Βυζαντινή ή ακόμα και τη Ρωμαϊκή εποχή. Τη διαδρομή συμπληρώνει το μονοπάτι που ενώνει τη "Μάνα του Νερού" με το χωριό της Παλιάς Καβάλας και στη συνέχεια με το Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας. Αν και η Ελλάδα έχει ορεινές διαδρομές ξεχωριστής ομορφιάς, η συγκεκριμένη διαδρομή θα σας μείνει αξέχαστη.

Περιγραφή της διαδρομής

Πρόκειται για μία διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων, με ελάχιστο υψόμετρο τα 50 μέτρα και μέγιστο τα 500 μέτρα. Η διαδρομή χωρίζεται σε 3 τμήματα. Το πρώτο ξεκινάει από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Καβάλα, στο τέρμα της οδού 13ης Σεπτεμβρίου και καταλήγει μετά από 5,5 χιλιόμετρα στη "Μάνα του Νερού", στην τοποθεσία "Τρία Καραγάτσια". Το δεύτερο τμήμα, μήκους 5,7 χιλιομέτρων, φτάνει μέχρι το χωριό της Παλιάς Καβάλας ενώ το τρίτο και τελευταίο, μήκους 3,8 χιλιομέτρων διασχίζει από βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά το Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, όπου και τερματίζει στο Λατομείο που βρίσκεται εκεί. Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή, καθώς και χάρτες, φωτογραφίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΣ Καβάλας www.eoskavalas.gr και ανατρέξτε στη διαδρομή Βουνά - Περιοχή της Καβάλας - Πεζοπορία στην Καβάλα - Ο δρόμος του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...