Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Μηδενική ανοχή....για την Γκερέκου....

Μηδενική ανοχή επέδειξε για δεύτερη φορά ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αποδεχόμενος την παραίτηση της υφυπουργού Πολιτισμού, Άντζελας Γκερέκου, η οποία υπεβλήθη αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Ο κ. Παπανδρέου κατά τους πρώτους μήνες της δικής του διακυβέρνησης είχε αποδεχτεί και την παραίτηση του κ. Ντίνου Ρόβλια, υφυπουργού Εσωτερικών, μετά από δημοσίευμα της zougla.gr, που αποκάλυπτε εξυπηρετήσεις, στις οποίες προέβαινε σε ψηφοφόρους του. Αυτή τη φορά, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» αποκάλυψε το υψηλότατο χρέος του συζύγου της Άντζελας Γκερέκου, Τόλη Βοσκόπουλου, προς την Εφορία, που έφθανε τα 5,5 εκατ. ευρώ και που -αν και ληξιπρόθεσμο- δεν είχε εισπραχθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αλλά ούτε και είχε κινηθεί κάποια διαδικασία κατά του οφειλέτη.

Ο κ. Παπανδρέου πληροφορήθηκε τα περί του δημοσιεύματος, ενώ βρισκόταν στη Μαδρίτη. Το μεσημέρι της Δευτέρας, η κυβέρνηση φάνηκε να καλύπτει την υφυπουργό, ενώ, νωρίς το απόγευμα, ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Γερουλάνος, συνιστούσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή ψυχραιμία, ισχυριζόμενος ότι το ζήτημα διερευνάται. Αργότερα, στο Μαξίμου, συνεργάτες του πρωθυπουργού διατύπωναν μία χαλαρότερη άποψη, σύμφωνα με την οποία η Άντζελα Γκερέκου θα υπέβαλε μεν την παραίτησή της, αλλά ο πρωθυπουργός δε θα την έκανε αποδεκτή. Ωστόσο, «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο». Ο πρωθυπουργός έλαβε την απόφασή του κατά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο του στη Μαδρίτη, αφού πρώτα συνομίλησε με συνεργάτες του. Προφανώς, αναλογίστηκε το βαρύ κόστος, στο οποίο θα καταδίκαζε την κυβέρνησή του, αν επεδείκνυε χαλαρότητα στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...