Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πυροβόλησαν την Ειρήνη

Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν σε ένα από τα πλοιάρια του "στολίσκου ελευθερίας", που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας. Τουλάχιστον 19 νεκροί. Στην αποστολή βοήθειας συμμετείχαν και Έλληνες. Η επίθεση έγινε σε τουρκικό πλοίο. Πληροφορίες για έναν Έλληνα τραυματία. Υπό κατάληψη όλα τα πλοία
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν σε ένα από τα πλοιάρια του "στολίσκου της ελευθερίας" που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για το τουρκικό πλοίο "Μαρμαρα" το οποίο κατέλαβαν κομάντος, που άνοιξαν πυρ εναντίον επιβατών. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν Έλληνα τραυματία. Όλα τα πλοία τελούν υπό κατάληψη.

Ισραηλινά πυρά έπεσαν και κατά την κατάληψη του υπό ελληνική σημαία και με ελληνικό πλήρωμα επιβατηγού πλοίου «Σφενδόνη», αναφέρουν μαρτυρίες των επιβαινόντων στο φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος», το τελευταίο, που κατελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις. Την πληροφορία μετέδωσαν οι επιβαίνοντες, περί τις 5:15 - 5:20 τα ξημερώματα.

Σημειώνεται ότι στο πλοίο «Σφενδόνη» επέβαιναν μέλη της ευρωπαϊκής οργάνωσης για την εκστρατεία ενάντια στον αποκλεισμό της Γάζας, παλαιστινιακή αντιπροσωπεία από τη Γαλλία, μέλη αντιπροσωπειών από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και από τις ΗΠΑ, καθώς και δημοσιογράφοι.

news247.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...